A szervezet a megosztásában két esetről is beszámolt, ami egyazon napon történt. Az egyik sajnos végzetes kimenetelű volt. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány közösségi oldalán leírták, hogy vasárnap a budapesti egységük Pilisről kapott egy riasztást, miszerint egy 2 éves kislányt kellett kihúzniuk a kerti medencéből. A gyermek életét sajnos nem tudták megmenteni.

Mint írták, aznap a lellei mentősök is riasztást kaptak, akik Balatonszárszóra vonultak ki, ahol egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni.

„Vigyázzunk a kerti medencékkel!”

„Tapasztalataink szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez. Javasoljuk, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat” – írta a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Facebook-oldalán.