Elképesztő! Tankolás után csapolják le az autókat a benzintolvajok





Alig pár napja vezették be a legújabb, benzinárral kapcsolatos kormányintézkedéseket, de úgy tűnik, már meg is érkeztek az első benzintolvajok. Egy soroksári esetről mesélt megdöbbentő történetet egy vevő a Borsnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.04.
csalás az üzemanyaggal

Hatalmas sorok kígyóztak péntek éjjel és szombat reggel a kutakon, mivel – mint arról a Bors is beszámolt –, ekkor vezették be a legújabb intézkedéseket a benzinnel kapcsolatban. Alig pár nap telt el azóta, de nagyon úgy fest, hogy a rövid idő dacára máris megjelentek az üzemanyaggal trükközők.

Hagyományos módon akarták megcsapolni a tankot Fotó: shutterstock

Kifeszítették a fedelet

Egy budapesti asszony osztott meg a Facebookon egy felháborító történetet.

A nő családjával éppen egy soroksári kúton tankolt, utána pedig egy közeli üzletközpontba tértek be. Nem is sejtették, hogy a töltőállomástól kezdve árgus szemekkel figyelik őket.

„A bevásárlóközpontban ittunk egy kávét, vettünk egy-két csekélységet, majd egy óra elteltével, amikor kiléptünk a szabadba, rögtön feltűnt valami. A kocsink hátuljánál és a tőle balra lévő kocsi között négy ember sürgölődött. Amikor odaléptünk a kocsihoz, rögtön beszálltak és elhajtottak” – írta le tapasztalatait Edit, aki ekkor már gyanakodott ugyan, de az okokra csak pár perc múlva jött rá.

A frissen megtankolt kocsijuk benzintankjának fedele fel volt feszítve. Különben csak belülről lehet kinyitni, nincs rajta kulcs” – mesélte Edit.

Fotó: Kozma István (KI) Észak-Magyarország

Négyen érkeztek

„Ha öt perccel később jövünk, már késő lett volna. A két kocsi tankja olyan közel volt egymáshoz, hogy pár perc alatt leszívták volna a miénket, és mivel négyen voltak, még szemtanú sem akad. Sajnos nem néztem meg a rendszámot. Most vehetünk egy kulccsal zárható tanksapkát, mert a fedél egyáltalán nem zár” – zárta történetét a családanya.

Figyelni kell a tankoláskor a kocsi körül is Fotó: Kozma István (KI) Észak-Magyarország

Számítanak rá a kutasok

Egy külvárosi benzinkút esti pultosa is elmondta, hogy számítanak hasonló esetekre.

„Mostanában figyeljük, milyen alakok mászkálnak a kút körül, nehogy figyeljék és kövessék a frissen tankolókat, vagy megpróbáljanak rendszámmal trükközve benzint lopni. Még ugyan nem történt ilyen, viszont nem is szeretnénk. Ez egy kertváros, sokan a közelben, pár utcára laknak, így nem árt felkészülni” – szögezte le a nő.

A Bors az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is felkereste, megérdeklődtük, hogy érkezett-e bejelentés az Edittel történtekkel kapcsolatban, azonban lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás