RETRO RÁDIÓ

Több százezren együtt ünnepelnek majd a hétvégén





Több százezer embert várnak az 2021-es, rengeteg programmal kecsegtető október 23-ai ünnepségekre. Ezek lesznek az idei programok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.22.
Ünnep

A 2006-os brutális rendőrterror helyszínein halad végig október 23-án a Békemenet, amelyet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezett. A menet 14 órakor indul a Műegyetem elől, és a Szabadság hídon, majd a Kiskörúton át az Erzsébet térre érkezik meg. Orbán Viktor miniszterelnök 15.30-kor mondja el beszédét az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán. A járványhelyzet miatt 2018 óta nem volt Békemenet, és a szervezők minden eddiginél nagyobb, több százezres békés tömegre számítanak.

Orbán Viktor miniszterelnök 15.30-kor mondja el beszédét az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán

Most van a legnagyobb szükség a Békemenetre

Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora szerint az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb Békemenetre. A brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak.

Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának.

Sok a magyarok vesztenivalója

Az első Békemenet egyik szellemi atyja, Bayer Zsolt publicista az Origónak elmondta: sok a magyarok veszítenivalója, hiszen közel 12 év alatt nagyon messzire jutott Magyarország, és a jövő évi választások tétje éppen az, hogy ezt meg tudjuk-e védeni, tudjuk-e folytatni. A szokásos baloldali recepten túl (adóemelés, a középosztály ellehetetlenítése, a segélyezés korszaka, ész nélküli hitelfelvételek) mellett jönnének az illegális bevándorlók és a betelepítések, ahonnan már többé nem lenne visszaút.

Provokációra készül az ellenzék?

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje már előválasztási győzelmének estéjén a Békemenet ellen hangolta híveit. Arra biztatta őket, hogy a békés felvonulás útvonalán ellenzéki molinókat helyezzenek ki. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint aljas provokáció volt, hogy az ellenzék eredetileg a 2006-os rendőrterror egyik helyszínén, az Astoriánál tervezett október 23-ai megemlékezést.

Végül azonban az ellenzéki pártok, Márki-Zay Péter és Dobrev Klára vezetésével úgy döntöttek, hogy az Andrássy út és Dózsa György út sarkát foglalják le a saját megemlékezésüknek. Az egyetlen bökkenő, hogy így a két tábor igencsak közel lesz egymáshoz, és félő, hogy akadhatnak, akik megpróbálják megzavarni a jobboldal békés ünneplését. A CÖF-CÖKA szóvivője, ifj. Lomnici Zoltán szerint ötvenhat szellemi örökösei a Békemeneten vesznek részt, miközben az elnyomók szellemi örökösei, a gyurcsányi baloldal megpróbál ellendemonstrációt tartani.

Az október 23-i ünnepségek programja

Október 22. (péntek):

A központi megemlékezések október 22-én, pénteken 14 órakor kezdődnek a műegyetemi emlékműnél, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen. Onnan 16 órakor indul a fáklyás emlékmenet a rakparton a Clark Ádám térig, majd tovább a Bem térre, ahol 17.30-kor Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mond beszédet.

Október 23. (szombat):

9 órakor a Kossuth Lajos téren zászlófelvonással kezdődik az ünnepi program. A Békemenet a 13 órás gyülekező után 14 órától indul a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon. 15.30-kor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. Az Operatív Törzs álláspontja szerint járványügyi korlátozásokra nincs szükség,

Budapest, 2013. október 23.: a Békemenet résztvevői vonulnak a Szent István körúton az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

További programok a fővárosban

Szombaton a Békemenet mellett sok más ingyenes programot is szerveznek a fővárosban:

• Nyílt nap lesz az Országházban, az érdeklődők 10 és 16 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát.

• Ingyenesen lesz látogatható a Terror Háza, a Természettudományi, a Néprajzi és a Hadtörténeti Múzeum.

• Megtekinthető a kiállított '56-os Csepel teherautó a Kossuth téren.

• Fényfestés látható majd Budapest számos épületén, többek között a Külügyminisztériumon, a Terror Háza Múzeumon és a Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út kereszteződésében lévő épületen.

• Egész napos gyertyagyújtás a Hősök falánál, a Terror Háza előtt.





Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás