RETRO RÁDIÓ

Müller Cecília: Be kell tartani a higiénés szabályokat





Az Operatív törzs hétfőn is beszámol a koronavírus-járvány elleni védekezés állásáról és a legfrissebb tudnivalókról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.07.
koronavírus

3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu.

Hétfőtől azokat a közszolgálati dolgozókat is bevonják a tesztelésbe, akik közvetlenül ügyfelekkel foglalkoznak. A mintavétel térítésmentes és önkéntes.

A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.

Itt követheti élőben az Operatív törzs tájékoztatóját

1077 mintavevő csapat járta az országot

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a korábban meghirdetett célzott tesztelés két hete indult el. A múlt heti második körös tesztelés eredménye is megszületett.

Nagyon kevés pozitív esetet találtak a célzott tesztelés során

Az államtitkár elmondta, hogy a bölcsődék esetében 1,32 százalékos fertőzöttségi arányt találtak a második héten. Az óvodákban 1,75 százalékos volt ez az arány. Az általános iskolákban 1,91, míg a szakképző intézményekben 1,19 százalékos volt a fertőzési arány. Összességében több mint 186 ezer tesztet végeztek el a második körben - mondta az államtitkár. 63,3 százalékos volt a részvétel. 1,98 százalékos volt összességében a pozitivitási arány.

Közigazgatási dolgozókat tesztelnek

Az iskolai tesztelési adatokat elemezve úgy döntöttek, hogy ezen a héten a közigazgatási dolgozók közül az ügyfélkapcsolatiakat tesztelik elsőként. A legfontosabb az emberek egészségének a védelme a következő időszakban is.

Müller Cecília köszönettel kezdte a tájékoztatást

Több mint 2,1 millió tesztet végeztek el. Már több mint 2,1 millió tesztet végeztek el az országban - mondta az országos tisztifőorvos. Már több mint 250 ezer fertőzöttet regisztráltak Magyarországon.

A kórházak terheltsége egyelőre nem csökken

Az elmúlt napon egy 20 éves krónikus megbetegedésben szenvedő beteg is meghalt - mondta Müller Cecília. A kórházak terheltsége egyelőre nem csökken - tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztat majd a következő időszak intézkedéseiről

Müller Cecília elmondta, hogy a karácsonyi ünnepekre vonatkozóan javaslatokat fogalmaztak meg, és a döntésekről Orbán Viktor tájékoztat majd.

Ennyien viselték rosszul a maszkot

886 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt a hétvégén - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy 31 százalékos emelkedés volt a korábbi hétvégéhez képest.

A kijárási tilalmat 1361-an szegték meg

A kijárási tilalmat 1361-an szegték meg, míg négyen a kutyasétáltatási szabályokat a hétvégén - mondta Kiss Róbert. 197-en szegték meg a hétvégén a tranzitállási szabályokat.





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás