RETRO RÁDIÓ

Bejelentés! Kiderült, hány fokos hőemelkedésnél küldik haza a tanulókat





Hétfőn is megtartotta sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.28.
járvány

37,8 fokos testhőmérsékletű tanulókat fogják hazaküldeni. Ha ekkora vagy magasabb a testhőmérséklete egy tanulónak, akkor egy kis pihenés után ellenőrző mérést fognak végezni és ha továbbra sem csökken, akkor küldik majd haza - mondta el az országos tisztifőorvos..

Müller Cecília kérte, hogy a szülők várják meg a gyermekeket, amíg az iskolában megmérik a hőmérsékletüket. 17 óvodában és 7 iskolában van rendkívüli tanítási szünet, 180 osztályban és három teljes iskolában van digitális oktatás az operatív törzs döntése szerint.

Az utóbbi hetekben emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma

Müller Cecília kiemelte: az új fertőzöttek napi száma tíz napja kiegyensúlyozottan alulról közelíti az ezret, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen levők száma azonban emelkedik. A hétfői adatok szerint 18 815 aktív esetet tartanak nyilván, közülük 693 embert ápolnak kórházban, és 44-en vannak lélegeztetőgépen. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: míg tavasszal jellemzően gócpontok alakultak ki, most közösségben terjed a koronavírus. A közösségi terjedést pedig a higiéniás szabályok szigorú betartásával lehet megelőzni - tette hozzá.

A rendőrök a hétvégén 142 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt múlt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján - közölte a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes elmondta: 41 tömegközlekedési járművön utazó ember nem vagy nem megfelelő módon viselte a maszkot a hévégén, 101-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat. Az új kormányrendelet múlt hétfői hatályba lépése óta a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 405 alkalommal intézkedtek, ebből 337 esetben figyelmeztettek, 31 helyszíni bírságot szabtak ki és 37 szabálysértési feljelentést tettek - mondta az alezredes.

A zenés-táncos rendezvényekre valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok megsértése miatt a hétvégén öt alkalommal intézkedtek. A múlt héten 18 emberrel szemben léptek fel ezen szabályok a megsértése miatt: három esetben figyelmeztettek és 15 feljelentést tettek.





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás