Az epilepsziás újszülött mindössze három napos volt, amikor kiengedték a szülészeti osztályról és szülei végre hazavihették. Karsha és Steve első gyermekeként jött a világra Levi Trowbridge. Ám az első otthon töltött napjai során szokatlan viselkedésre lettek figyelmesek. A kisgyermekről úgy tudták, hogy tökéletesen egészséges, mégis sokszor rángatózott és levegőért kapkodott.

„Éppen hazaértünk a mi tökéletes és egészséges kisbabánkkal, amikor először tapasztaltuk, hogy valami baja van. Azt hittük, hogy csak egy kis szélre van szüksége, de egymás után törtek rá a rohamok. Félelmetes nézni, ahogy a babádnak naponta többször is rohama van. Ahogy időnként elkékül és leáll a légzése” – mesélte szívszorító történetüket az édesanya.

A szülők azonnal orvoshoz fordultak, de a felírt gyógyszerek nem segítettek rajta, még csak a rohamait sem csökkentette. Így egy héten belül már vissza is vitték Levit a Melbourne-i Királyi Gyermekkórházba. A rohamok mellett letargia is gyötörte az újszülöttet és túlságosan is hajlékony volt – írja a Ripost.

Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a kisfiú asztmás és mellette egy nagyon ritka, KCNQ2 encephalopathia nevű betegségben szenved. Az encephalopathia az agy azon állapotára utal, melyben a normális működése átmenetileg vagy idülten károsodik – írja a New York Post.

Az epilepsziás újszülött tanulmányozása másokon is segít

Az új kezelésének köszönhetően Levi gyorsan fejlődni kezdett és a napi többszörös rohamai is leálltak. Így egy hosszú kezelés után három hetes korában vihették ismét haza gyereküket a szülei. Az epilepsziás kisfiú betegsége kapcsán gyűjtött tapasztalatok, pedig nagyban hozzájárulnak más gyerekek diagnosztizálásához és kezeléséhez.