Megérkezett az első hó: szerdára virradó éjszaka havazás váltotta az esőt az Északi-középhegység csúcsain, kifehéredett többek között Kékestető, Bánkút, Mátraszentistván, Galyatető illetve Nagy-Hideg-hegy is. Kékestetőt megközelíteni sem lehetett a leszakadt faágak miatt.

Tél az Őszben!!Megérkezett az első hó a Mátrába! ❄️Kékestetőre jelenleg kijutni sem lehet a leszakadt faágak miatt.

Közzétette: Lucza Zsolt Photography – 2020. október 13., kedd

 

Az előrejelzések szerint Budapesten továbbra is marad az esős, őszies időjárás, holnap 6 és 12 fok között mozog majd a hőmérséklet és eső várható. Az esőkabátot és az esernyőt tehát továbbra is vigyük magunkkal reggel.

Csütörtökön délnyugat felől újra beborul az ég, és egyre többfelé ered el az eső. A hőmérséklet csúcsértéke tág határok között 9 és 20°C között változik majd – délen lesz a legmelegebb idő. Az északi, majd az északnyugati szél megerősödik – írta a köpönyeg.hu. Pénteken marad az erősen felhős ég, és az ország északnyugati felén több helyen, máshol elszórtan valószínű újabb eső, zápor, akár zivatar. 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég, de már csak elszórt záporok fordulnak elő. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk. Reggelente 0-7, délutánonként 10-16°C között alakulhat a hőmérséklet.

Fotó: Csóka Ferenc

Fotó: Csóka Ferenc