Nemes célokért küzdöttek a Kisangyalok II. Családi Napján – Fotók!

A Kisangyalok II. Családi Napját rendezte az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány szombaton Gyulán, a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
Kisangyalok II Családi Nap Dr Várkonyi Andrea közösségépítés érzékenyítés

A program legfőbb céljaként az érzékenyítést és a közösségépítést jelölték meg a szervezők, de fontos elképzelés, hogy az alapítvány kétegyházi székházában tornaszobát alakítsanak ki. A Kisangyalok II. Családi Napját fővédnökként segítette dr. Várkonyi Andrea – számolt be az eseményről a Beol.

Fotó: Kondella Misi Photography

Köszöntőjében dr. Várkonyi Andrea kiemelte, több ok miatt is első szóra igent mondott az alapítvány felkérésére, hogy legyen a  Kisangyalok II. Családi Napjának fővédnöke. Mint kifejtette, férjével, Mészáros Lőrinccel együtt komoly szerepet vállalnak rászorulók, illetve civil kezdeményezések támogatásában.

A karitatív gondolkodás magánemberként és három alapítvány elnökeként is nagyon közel áll hozzám

– tette hozzá, majd elárulta, komoly kötődése van Békés megyéhez. Szülei nagyjából harminc évvel ezelőtt költöztek Szegedről Békésbe, édesanyja a gyulai kórházban, édesapja a békéscsabai kórházban dolgozott osztályvezető főorvosként. Így nagyon gyakran járt náluk, sőt, a békéscsabai kórházban még gyakorlaton is volt egyetemista korában.

Fotó: Kondella Misi Photography

A mai napig sokszor fordulok meg ezen a környéken, a kötődésem erős. Ezért is vállaltam el örömmel, hogy itt legyek a szombati rendezvényen. Édesanyaként pedig elmondhatom, hogy nagyon szívesen megyek olyan helyre, ahol gyerekek vannak.

Hozzátette, szombaton számtalan programmal egy nagyon színes családi napot hívtak életre a szervezők. Kiemelte, a rendezvény jól szolgálta a közösségépítést, és arra is felhívta a figyelmet, hogy azoknak, akiknek bármilyen nehézségük van, mindig tudniuk kell, nincsenek egyedül, van egy támogató közeg, amelynek tagjaihoz fordulhatnak.

Fotó: Kondella Misi Photography

Dr. Seres Ábel, az alapítvány elnöke a Beolnak elmondta, első családi napjukat tavaly rendezték meg.

Indíttatásunk akkor is az volt, hogy a többségi társadalom számára bemutassuk a mozgáskorlátozottak világát. Ennek jegyében idén ismét olyan színpadi produkcióknak is helyet adtunk, amelyek ezt a célt szolgálták. Nagyon fontosnak tartjuk az érzékenyítést, hogy láttassuk, a mozgássérültek is mennyire közvetlenek és vidámak tudnak lenni

– részletezte elképzeléseiket.

Szombaton az érdeklődők vívhattak, illetve akadálypályán tesztelhették tudásukat paralimpikonokkal. A Beszélő kezek a jelbeszédet állították fellépésük középpontjába, a budapesti Roll Dance kerekesszékes táncot adott elő. Emellett, a szórakoztató programok keretében fellépett az Energy Dance, a Power Beat, a Grácia Mazsorett, a Tick Tack Bábszínház, illetve az Alma együttes, és volt néptáncbemutató is. Előzetesen az említett érzékenyítés jegyében rajzversenyt hirdettek „Mindenki más, de mégis ugyanolyan…” címmel általános iskolások számára. Az alkotásokból kiállítást is berendeztek. Mustang élményautózás és számos egyéb program is színesítette az eseményt. 

Fotó: Kondella Misi Photography

Dr. Seres Ábel kitért arra, hogy kétegyházi székházukban egy tornaszobát alakítanának ki, amire szintén lehetett adományokat felajánlani. Az alapítvány 2017-ben jött létre, és azóta folyamatosan próbálják segíteni a mozgáskorlátozott gyerekeket, valamint családjaikat. Az utóbbi két évben 24 családot támogattak közel 50 millió forint értékben. 

Ezt a munkát szeretnénk folytatni és szélesíteni

– fogalmazott az alapítványi elnök.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás