Nem fog többet részt venni profi versenyeken Szilágyi Liliána és abbahagyja a versenyszerű úszást a korábbi olimpiai bajnok. Mindezt Kadarkai Endre A szavakon túl című műsorában árulta el – szúrta ki a Ripost.

A volt olimpiai bajnok korábban azt nyilatkozta, hogy édesapja még az unokája védelmére kelő nagyapját is bántalmazta, azonban ő nem tudja gyűlölni az apukáját.

„Nem tudok haragot tartani, nem tudok gyűlölködni” – szögezte le Liliána, aki az ügyvédeivel összeállíttatott egy „nagyon komoly paksamétát”, amelyben orvosszakértői vélemény és több mint 20 tanúvallomás is helyet foglal. Azonban a bizonyítékokkal a kezében sem akar feljelentést tenni a fiatal nő.

Abbahagyja a versenyzést a korábbi bajnok sportoló – Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Azt mondta, hogy neki nem az a célja, hogy az apja börtönbe kerüljön, hanem az, hogy ő kimondhasson mindent és ezzel társadalmi vitát tudjon indítani a bántalmazásokról.

„Nem hiszem, hogy ha ő börtönbe kerülne, attól nekem jobb lesz” – mondta el Liliána, majd hozzátette – „Mindig csak az volt a célom, hogy mindezt ki tudjam mondani.”

Az úszónő büszke az édesanyjára, aki a gyógyulás útjára lépett – Fotó: Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Úszás

Elárulta a sportoló, hogy már arra büszke, hogy sikerült elérnie, hogy az édesanyja az ő kitartásának hatására rászánja magát és segítséget kérjen.

A történetem után azt mondta, hogy készen áll rá, hogy egy terápiát elkezdjen. Én olyan büszke vagyok rá, olyan jó, hogy nem az önbüntetés és nem a múltnak a felhánytorgatásai, meg fájdalmai vannak a hétköznapjaiban, hanem a gyógyulás” – árulta el édesanyja útjáról Liliána.

A teljes beszélgetést itt tudjátok megtekinteni: