Újra elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz nevű jótékonysági akciója, melyben több ezer hátrányos helyzetű gyereknek szeretnék szebbé varázsolni a karácsonyát. Kulcsár Edina idén is a kezdeményezés mellé állt, hiszen tudja, hogy apróságokkal is örömet lehet varázsolni a kicsik arcára.

Fotó: Metropol

Miután én magam is nehéz körülmények között nőttem fel, pontosan tudom, hogy egy nélkülöző kisgyereknek milyen sokat jelent egy csomag színes ceruza is. Persze, a karácsony lényege a szeretet, nem a tárgyi ajándékok, de ezeknek a gyermekeknek óriási örömet szerezhetünk egy doboznyi meglepetéssel – mondta el a Metropolnak Edina, aki emlékszik még a régi, gyerekkori karácsonyokra.

Fotó: Metropol

-Az otthon melege és a szeretteimmel töltött idő jut eszembe a régi ünnepekről. Nem voltak vadonatúj, szuper játékaim, de anyukám és a dédim mindig megtalálták a módját annak, hogy meglepjenek valamivel. Szerény körülmények között éltünk, és talán ez az oka annak, hogy manapság sem pazarlok, és a húgaimmal ugyanúgy cserélgetjük egymás között a ruháinkat, mint régen, a lakótelepen a többi gyerekkel- árulta el mosolyogva Edina.

A felajánlásokat országszerte 203 adományponton lehet leadni, illetve a www.liliputjatek.hu/ciposdoboz oldalra ellátogatva december 24-ig előre elkészített dobozokat is lehet vásárolni.