Müller Cecília legendás szava járása egy éve bejárta az internetet, azóta aranyosabbnál aranyosabb formákban jelent meg pólókon, bögréken, mémeken.

Müller Cecíliának hatalmas rajongótábora van az interneten (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az országos tiszti főorvos a hétfői sajtótájékoztatón most újra kimondta a „nyunyóka” kifejezést, arra kérte ugyanis a szülőket, hogy tisztítsák a gyerekek kedvenc játékait rendszeresen, és akkor azokat be is vihetik magukkal az intézményekbe. Gál Kristóf Müller Cecília szavait azzal kommentálta, hogy alig jut szóhoz, hiszen erre egy évet kellett várni. Hogy arra célzott-e, hogy Müller Cecília újra kimondta a „nyunyóka” szót, azt nem lehet biztosra állítani.

Újabb csoportok számára nyílik meg a védőoltás felvételének lehetősége

Keddtől a Magyarországon élő, tajszámmal nem rendelkező külföldiek is regisztrálhatnak a védőoltásra – jelentette be az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Hozzátette: május 10. után kezdődik a regisztrált 16–18 évesek oltása Pfizer-vakcinával. A Pfizer–BioNTech amerikai–német gyártó korábban az amerikai, nemrég pedig az európai gyógyszerügynökségnél kezdeményezte az oltóanyagának engedélyeztetését a 12–15 éves korosztály számára is. Az engedély megadása után további korosztályra terjesztik ki az oltást Magyarországon is – húzta alá.