RETRO RÁDIÓ

Gesztesi Károly, Balázs Fecó, Maradona – Őket gyászoltuk 2020-ban





Az év utolsó napjaiban érdemes egy kicsit visszatekinteni, és megemlékezni azokról az ikonikus személyekről, akik már nem lehetnek köztük. Sajnos 2020-ban is hosszú listát lehet írni azokról, akik örökre elaludtak. A teljesség igénye nélkül ezt most meg is tettük.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.28.
Benkő László gesztesi károly Balázs Fecó gyász halál Diego Maradona

 

Gesztesi Károly

Az 56 éves színész január 4-én hunyt el tragikus hirtelenséggel. A budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor rosszul lett, és szívinfarktust kapott. Azonnal félreállt, a segítség is gyorsan megérkezett, de hiába küzdöttek egy órán keresztül az életéért, a színészt már nem lehetett megmenteni. A helyszínen 29 éves fia, Máté is jelen volt. Halála egész családját megrázta, köztük öt gyermekét, Mátét, Márkót, Dávidot, Áront és Pankát.

Fotó: Nemzeti sport

Benkő László

Az Omega együttes billentyűse hosszantartó betegség után 77. életévében hunyt el november 18-án. A legendás zenészt először májdaganattal operálták meg, aztán a bőrén találtak elváltozásokat, ezért kellett kés alá feküdnie. Nem sokkal később a rengeteg gyógyszer miatt gyengült le: bevérzett a gyomra és a nyelőcsöve, majd bevizesedett a tüdeje.

Fotó: Metropol

Ennio Morricone

A kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző, karmester a nyáron hunyt el egy római kórházban, miután szerencsétlenül esett el. Ügyvédje és barátja, Giorgio Assumma közleményében azt írta, Morricone elméje az utolsó pillanatig tiszta volt, halála előtt el tudott búcsúzni feleségétől, gyerekeitől és unokáitól, sőt a publikumnak is meg tudta köszönni az évtizedeken át tartó szeretetet. Karrierje során több mint 500 film zenéjét írta, köztük az Egy maréknyi dollárért és a Volt egyszer egy vadnyugat című klasszikusokét. 91 évet élt.

Fotó: Instagram

Balázs Fecó

A 69 éves legenda szervezete két hét után adta fel a küzdelmet a koronavírus ellen, életéért az intenzív osztályon küzdöttek. A szakemberek lélegeztetőgépre kapcsolták és mélyaltatásban tartották, remélve, leküzdi a szervezete a vírust. Noha barátai, rajongói az utolsó pillanatig bíztak a gyógyulásában, az énekes november 26-án örökre elaludt.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Diego Maradona

A csupán hatvanéves futball-legenda, Diego Maradona halála előtt egy hónappal, közvetlenül a 60. születésnapja előtt depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol rájöttek, hogy el kell távolítani az agyából egy vérrögöt. Az operáció után Maradona állapota rendeződni látszott és sokkal jobban érezte magát, azonban néhány hétre rá szívrohamot kapott. Szakértők szerint a felírt gyógyszerek rossz kombinációja játszhatott közre a futballzseni szívrohamában.

Fotó: MTI/Földi Imre

Benedek Tibor

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, későbbi szövetségi kapitány nyár elején ment el. Uszodai berkekben már régebben nyílt titok volt, hogy a korán legendává váló pólós élet-halál harcát vívja a betegséggel. Egy ideig nyerésre állt, de május elején bejelentette, hogy átadja az UVSE ifjú vízilabdázói szakmai munkájának irányítását, és minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől visszavonul. Noha az olimpiai bajnok nem adott bővebb magyarázatot a visszavonulásának okairól, ekkor már sejteni lehetett, hogy nagy a baj. A sportoló mindössze 47 évet élt.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Kelly Preston

John Travolta felesége, Kelly Preston július 12-én hunyt el mellrákban. A színésznőnek és férjének három gyermeke született, Ella, Benjamin, és Jett, aki 16 évesen, 2009-ben hunyt el. Travolta megható szavakkal búcsúzott szerelmétől, akivel közel harminc évig éltek együtt. „Most elvonulok, mert a gyerekeimmel kell lennem, akik elvesztették az édesanyjukat, szóval bocsánatot kérek, ha nem hallotok felőlem egy ideig. Tudnotok kell, hogy érezni fogom mindnyájatok szeretetét az elkövetkezendő hetekben és hónapokban, amíg talpra állunk.”

Fotó: Facebook

Értük is fáj a szívünk

Mint írtuk, a lista sajnos nagyon hosszú, és velük együtt még mindig nem teljes, de 2020-ban bizony tőlük is búcsúznunk kellett: Bálint György (Bálint gazda), Szilágyi István, Kirk Douglas, Zana József, Udvaros Béla, Wichmann Tamás, Kobe Bryant, Felföldi Anikó, Kozák László (Nagy Grófo).

 





Ezeket olvastad már?
Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Miló Viki világbajnokságra készül

Miló Viki világbajnokságra készül

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás