RETRO RÁDIÓ

Árpa Attila a drogfogyasztást nem tagadja, azonban akár 8 év börtönt is kaphat





Már két éve nyomoznak az ügyben, ha beigazolódik, hogy droggal kereskedett Árpa Attila, igen súlyos büntetésre számíthat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.15.
vád

Két évvel ezelőtt, március 22-én egy csendes XII. kerületi utcában drogkereső kutyás rendőrök szállták meg Árpa Attila budai lakását. A rajtaütés során házkutatást is tartottak, és a rendőrségi közleményekből az derült ki, hogy egy droghálózat ügyében nyomoztak. Az akkori híradások szerint – mint arról a Bors is beszámolt – Árpa nagyon lazán kezelte az ügyet. „Aranyos” drogkereső kutyákról beszélt, illetve teljes tévedésnek állította be az esetet. Sőt, azt is mondta, hogy egy filmjének a forgatása miatt tartottak „kellékpróbát”, ezért találhattak nála koffeintablettát és por alapú fájdalomcsillapítót. Az ügy persze jelentős fordulatot vett, és kiderült, hogy komoly bűnténybe keveredett a színész, amiben ha bűnösnek találják, akár nyolc évig terjedő börtönt is kaphat.

Kokaint kaphattak a vendégek

Hamarosan kiderül, átállt-e a sötét oldalra Árpa Attila (Fotó: Bors)

A rendőrség pénteken egy közleményt adott ki, amelyben azt írták: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított több forrásból rendszeresen szerzett be kokaint saját és ismerősei részére. XII. kerületi lakásában is tartott olyan bulikat, ahol a vendégek is kaphattak kábítószert – alkalmanként úgy, hogy fizettek érte.” Ez lehet Árpa és a többi gyanúsított veszte, hiszen ha bebizonyosodik, hogy pénzt vettek át a drogért, az már kereskedésnek minősül, és mint ilyen, súlyosabb büntetést vonhat maga után, mintha „csak” fogyasztó lenne a gyanúsított.

A rendőrségi közlemény kitér arra is, hogy az eljárás során öt férfit gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelemmel. Közülük egy magyar állampolgár jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, a többiek szabadlábon védekeznek. Bár a közlemény nem nevezi meg a gyanúsítottakat, a 2019. márciusi időpontból kiderül, hogy ez a történet ugyanaz, amelyről akkor szinte az összes hazai sajtóorgánum beszámolt.

Nagy mennyiségű drogot foglaltak le

A színésznél aznap házibuli volt, ekkor törtek a társaságra a zsaruk, akik hosszú órákig tartó házkutatást követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a színészt és több társát. Ezzel egy időben, az üggyel összefüggésben más helyszíneken is házkutatás folyt, a felderítő főosztály nyomozói nettó össztömegben 128 gramm kokaint, 18 gramm amfetamint, 9 gramm marihuánát és 63 tabletta extasyt foglaltak le.

„Nem kereskedtem kábítószerrel”

A Bors megkereste az ügyben Árpa Attilát, aki a hangjából ítélve most már komolyan veszi az ügyet.

– Értetlenül állok a dolog előtt, hogy meggyanúsítottak. Nincs ellenem semmiféle tárgyi bizonyíték, életemben nem kereskedtem kábítószerrel, azt pedig, hogy fogyasztottam, sosem tagadtam – mondja a Bors megkeresésére Árpa Attila, majd így folytatta: – Az ártatlanságom a bíróságon be is fogjuk bizonyítani. Az ügyvédemben, a nyilvánosságban és egy olyan bíróban bízom, akinek helyén van az igazságérzete. A tárgyalások során igyekszem majd bebizonyítani, hogy nem követtem el az ellenem felhozott vádakat, továbbra is állítom, hogy nem követtem el bűncselekményt. Sok furcsaság van ebben az ügyben, legalábbis ami a nyomozati cselekményeket érinti, erről majd a későbbiek­ben részletesen beszélek is. Bár­ki is szeretne annak beállítani, nem én vagyok a magyar Pablo Escobar.

Az ügyben megszólalt Attila ügyvédje is

– Rengeteg iratot kaptunk a napokban, ennek a feldolgozása zajlik jelenleg. Egyet biztosan állíthatok, Árpa Attila semmilyen kábítószerrel való kereskedelmi tevékenységet nem folytatott – nyilatkozta a Borsnak dr. Papp Gábor ügyvéd.

 





Ezeket olvastad már?
Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás