Csollány Szilveszter, a gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be. Utóbbi saját halottjának tekinti a legendás sportolót.

Fotó: Nagy Zoltán

Csisztu Zsuzsa, olimpiai nyolcadik helyezett magyar tornászbajnoknő, televíziós műsorvezető lapunknak elmondta, egyívású volt az elhunyt olimpiai bajnokkal, Csollány Szilveszterrel. Annak idején egy tornateremben edzettek, ő a csarnok egyik felében a lányokkal, a másik oldalon pedig a férfiválogatott tagjai gyakoroltak.

Jól emlékszem azokra az időkre. Már akkor feltűnt ez a csupa izom, mokány, izmos fiú, amint megszállottan gyakorolt a különböző szereken. Szilveszter, ahogy mi szólítottuk, Szilas nem csak a gyűrűn alkotott maradandót, tudni kell róla, hogy az összetett versenyben is a világ legjobbjai közé tartozott.

Zsuzsa elmondta, hogy mindig csodálta Csollány kitartását, munkabírását, elszántságát. Mindenkinek példaképe volt, hiszen csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy számtalan ezüstérem után végre – az olimpiai és Európa-bajnoki aranyérmét követően, utolsó nemzetközi versenyén Debrecenben, világbajnok tudott lenni kedvenc szerén, a gyűrűn.

– Borzasztó nehéz múlt időben beszélni róla – mondta az egykori olimpikon tornásznő. – Egyszerűen felfoghatatlan, hogy nincs közöttünk többé, igaz, soha nem felejtjük el. És, akire szeretettel, de most még gyászolva emlékezünk, az idő múlásával is velünk marad. És, a drága Szilas itt marad közöttünk mindörökre.