Vasárnap délután három órától a labdarúgó NB III-as bajnokság közép csoportjában a Vác FC a Hódmezővásárhely csapatát fogadta volna. A találkozót azonban elhalasztották, mert a váci csapat több tagjai is koronavírusos, akárcsak a korábbi szövetségi kapitány, a jelenleg Vácon szakmai igazgatóként dolgozó Csank János is, akit a Nemzeti Sport információi szerint csütörtök óta kórházban ápolnak.

A váci csapat ügyvezetője, Belák Gyula a Nemzeti Sportnak elmondta, a Vácot 1994-ben NB I-es bajnoki címre vezető, immár 74 éves Csank János állapota stabil. A váciak még csütörtökön kezdeményezték a mérkőzés elhalasztását.

Horváth Zoltán, a hódmezővásárhelyi klub elnöke is megerősítette, hogy csütörtökön még csak egy-két játékos megbetegedéséről tudtak, ezért azon az állásponton voltak, hogy le kell játszani a mérkőzést, de miután értesültek a többi esetről, illetve Csank János kórházba kerüléséről, evidensnek érezték, hogy el kell halasztani a mérkőzést.

Már csak azért is, mert ők is voltak hasonló helyzetben ebben a bajnoki idényben, amikor csaknem tíz játékosuknak lett pozitív koronavírustesztje.

Szombat este a Magyar Labdarúgó-szövetség hírlevelében jelezte, a találkozót március 24-én, 15 órai kezdettel pótolják.