„Mindenképpen egy rutinos, nagy teherbírású, sikerorientált vezetőedzőt kerestünk a csapat élére, Ambros Martín pedig minden feltételnek tökéletesen megfelelt. Jól ismerjük egymást, nem kellett bemutatkozni, a tárgyalások könnyedén zajlottak” – idézi a klub vasárnapi sajtóközleménye Bartha Csaba elnököt.

Martín 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször. Még a magyar együttest irányította, amikor elvállalta a román válogatott szövetségi kapitányi posztját, majd az orosz válogatott kapitánya és a Rosztov-Don vezetőedzője lett, de jelenleg nincs csapata.
Január 5-én jelentették be, hogy a jelenlegi vezetőedző, Danyi Gábor a szezon végén távozik a győri kispadról és Siófokon folytatja edzői pályafutását.
Bartha Csaba elmondta, a spanyol tréner teljesen új csapatot vesz át nyártól, csupán három játékos lesz, akivel az első győri időszakában is együtt dolgozott. Szerződése két idényre szól.
„Örömmel vettem az ETO megkeresését. Nekem ez igazából több, mint visszatérés, hiszen 2018 nyarán is elmondtam, hogy Győr az otthonom lett, most pedig hazatérek, már nagyon várom a közös munkát” – nyilatkozta Martín. Hozzátette, az a célja, hogy a következő szezonban is minden fronton az elsőségért harcoljon a csapattal.