RETRO RÁDIÓ

Eladnád az ingatlanodat? Megmutatjuk, hogyan kaphatod meg a legjobb árat érte





Nagyon sokan szeretnék úgy értékesíteni lakásukat, házukat, hogy az eladás után ne kelljen jutalmat fizetni egy harmadik félnek. Az inagatlanbazár.hu segítségével „profi” eladóvá válhat bárki. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.30.
adás-vétel

Bármennyire is hangzik furcsán, tanulni kell az ingatlanirodáktól, hogy sikeresen végül siker koronázza az eladást. Az Ingatlanbazar.hu összeszedte a legfontosabb tudnivalókat, amiknek a figyelembevételével szinte garantált a jó adás-vétel.

Figyelni kell mindenre

Az ingatlanirodák a tudói, mennyire összetett feladat reális piaci áron eladni a lakásunk, mielőtt újat vennénk. Kezdjünk el az ő fejükkel gondolkodni, és nézzünk körül, kedvező-e a gazdasági környezet az eladásra, és milyen árat remélhetünk. Ebben nincs egyszerű dolgunk. Az ingatlanpiaci hullámvasutazást mindenki ismeri, nem könnyű eligazodni rajta; ha ki akarjuk ismerni, az ingatlanhálózatok elemzéseit érdemes figyelni. Az Ingatlanbazár.hu rendszerint a Balla Ingatlaniroda cikkeire, elemzéseire hívja fel a figyelmet; nemcsak puszta számokat, hanem hasznos javaslatokat is tartalmaznak.

Fel kell mérni, mennyi az annyi

Érdemes kikérni egy ingatlaniroda szakmai véleményét, hiszen ők pontosan tudni fogják, az aktuális árakat. A szakemberek pontosan tudják, mikor, és mennyi az alkupozíció. A portálokon sok a próbahirdetés, ha ezekre rálicitálunk árban, nem biztos, hogy a reális árat kínáljuk.

Az inagatlanbazár.hu segítségével „profi” eladóvá válhat bárki.

Mindenki lássa a hirdetést

Bizonyosodjunk meg, hogy a magán hirdetésünk jól megtalálható az Ingatlanbazáron. Baráti összegért fotós csomagot vehetünk náluk (eladáskor fotó nélkül esélytelenek vagyunk), illetve ki is emelhetjük az ingatlant a keresési listák élére. Senki sem bír annyit keresni, hogy a 9-10 találati oldalig eljusson. Maga a Google dublini ügyfélszolgálata árulta el lapunknak, az ingatlankeresők egyre tágabb paramétereket adnak meg, ma ez a trend. Ha így sem megy, akkor jön képbe az ingatlaniroda megbízása. Egy ingatlaniroda azt is meg tudja ítélni, hogy mikor nem érdemes eladásba fogni, mert a kategóriánkban alacsonyabb kereslet miatt, esetleg a házunkon meglévő hitel miatt nem kapjuk meg a megfelelő árat.

Felújítás, de mennyire?

Tegyünk meg mindent az értéknövelő felújításokért. Itt tud segíteni a szakértő ingatlanos, mert nem mindegyik felújítás éri meg, ráadásul az vásárló számára sem biztos, hogy az általunk elvégzett felújítás fontos - tanácsolja az Ingatlanbazár.hu és a Balla Ingatlaniroda. Egy tisztasági festés mindenképpen szükséges, hiszen nagyon fontos, hogy a vevőt elsőlátásra egy szép, tiszta otthon fogadja. Ezt persze lehet fokozni is, a még nagyobb eladási ár növelésének érdekében. Maximumként a kompromisszumok nélküli teljes felújítás érheti meg, amelyről a Balla Ingatlaniroda megjegyzi, hogy valóban minőségi felújítást kell jelentsen, mert a magasabb árat a vevők csak így fogják megadni. A teljes felújítás tehát szép, igényes, és minőségi kell legyen.

Szép, tiszta otthon

Figyelni kell arra is, hogy a lakás rendezett legyen, és ne keltse azt a benyomást, mintha belakták volna, legyen szépen elpakolva minden!

Egy kis trükk

Az ügyesebb ingatlanosok tudják, hogy nem mindig kell teljesen kiüríteni a felújított lakást, néhány fantáziakeltő, és arányokat jobban sugalló bútordarab segíthet.

Szerelem első látásra

Aki keresett már ingatlant, tudja, hogy az első látvány sokat számít. A fotók érzelmi kapcsolatot is kialakítanak, ami megmarad a látogatás alatt is. A lehető legtöbb érzékletes képeket készítsük, de közben halljuk a Balla Ingatlaniroda figyelmeztetését is, hogy ez soha ne térjen el a valóságtól, mert annak csalódás lesz a vége. Hasznos, ha a fotók közt van egy alaprajzunk is - javasolja az Ingatlanbazar.hu.

Ugyanígy a hirdetés szövegében, minél több extra adatot adjunk meg, de ne legyen hosszú, különben nem fogják végigolvasni.

Rajtunk a sor

Ha mindezzel megvagyunk, és meghirdettük az Ingatlanbazáron, vagy megbíztunk egy professzionális irodát, már el is kezdhetjük keresni az új lakásunk. És itt se feledjük: bárki az értékesítő, mondjuk el, hogy az Ingatlanbazáron találtuk. Így az ingatlan eladás után az ingatlan vásárlásban is sikeresek leszünk!

(X)





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás