Müller Cecília

Az országos tiszti főorvost valószínűleg mára már senkinek sem kell bemutatni, az operatív törzs egyik legmeghatározóbb tagja a koronavírus-járvány első és második hulláma alatt is rendszeresen tájékoztatta az embereket a legfrissebb tudnivalókról és a járvány elleni küzdelem állásáról. A száraz adatok mellett Müller Cecíliának minden alkalomra jutott pár elképesztően hasznos tanácsa is, vagy egy bátorító szava az emberekhez, tagadhatatlan, hogy megkönnyítette ezt a nehéz időszakot sokak számára. A róla készült aranyos mémekből is látszik, hogy mára az ország kedvencévé vált, és rengetegen rajonganak érte emberfeletti munkája mellett.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gál Kristóf

Az Országos Rendőr-főkapitányság színészből lett szóvivője rendíthetetlenül állt Müller Cecília mellett 2020-ban, pontos és jó kedélyű tájékoztatásai mindenképpen emelték az operatív törzs sajtótájékoztatóinak színvonalát. A mémgyárosok persze a szóvivőt is célkeresztbe vették, de ezt ő maga is jópofának találta, ezzel nagyon szimpatikussá válva sokak szemében.

Fotó: Metropol / Keresztesi Balázs

Lakatos Tibor

Lakatos Tibor rendőr dandártábornokként és az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjeként ismerhettük meg, aki főleg a járvány első hullma alatt napi szinten tájékoztatta a közvéleményt a járványhoz kapcsolódó rendőrségi ügyekről és a védekezés menetéről.

MTI/Kovács Attila

Kiss Róbert

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a maga „rendőrnyelvén” rezzenéstelen arccal közölte a hasznosabbnál hasznosabb információkat, és naponta tájékoztatta az újságírókat a rendőri intézkedésekről. Nélküle sem lenne ugyanaz az operatív törzs sajtótájékoztatója.

KISS Róbert

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Győrfi Pál

Győrfi Pált ugyan eddig sem kellett bemutatni, de az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének 2020-ban megsokszorozódott a televíziós és közérdekű szerepléseinek száma. A sármos szóvivő tájékoztató videókban, sajtótájékoztatókon, előadásokon és minden lehetséges felületen próbálta tájékoztatni az embereket, hogy mik a legfontosabb teendők a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében.

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

Dr. Merkely Béla

Merkely Béla magyar orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A koronavírus-járvány alatt elképesztő mennyiségű szakmai munkával járult hozzá a védekezés sikerességéhez, rendszeresen volt vendége televíziós műsoroknak, híradásoknak, ahol nagyon fontos tudnivalókat osztott meg magáról a vírusról, és arról, hogy mi a legfontosabb teendő az egyes szakaszokban.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dr. Szlávik János

Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szintén számtalanszor adott tájékoztatást a járvány fejleményeiről, az egészségügy állapotáról és tűrőképességéről, valamint nagyon hasznos tanácsokkal látta el a magyarokat. Egy rövid időre még egy népszerű szappanoperában is láthatták a nézők a TV2 csatornáján.

Fotó : Markovics Gábor (MG)