RETRO RÁDIÓ

Helikopterek és egy alacsonyan szálló repülő is elhúzott ma a Parlament előtt – Videók!





Augusztus 20-án a Szent István-napi programsorozat részeként látványos légiparádé lesz Budapesten a Duna felett. Ennek a főpróbáját láthatták az arra járók.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.15.
főpróba

Délután fél kettő után nem sokkal először egy alacsonyan szálló repülő húzott el a Duna fölött, majd következtek a helikopterek, melyek elkápráztatták a rakparton megjelent nézelődőket.

Augusztus 20-án újra nagyszabású légi parádé helyszíne lesz Budapesten a Lánchíd és a Parlament közötti szakasz a Duna fölött. A tűzijáték előtt a Magyar Honvédség repülői és helikopterei kápráztatják el a közönséget.

„Augusztus 20-a számunkra kiemelt ünnep, hiszen a fiatal tisztek ezen a napon teszik le az esküjüket” – tette hozzá Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Mint kiderült, a légi bemutatón augusztus 20-án a Magyar Honvédség valamennyi géptípusa részt vesz: a Duna budapesti szakasza felett megjelennek a Gripen vadászgépek, a kiképzőgépek, a szállítógépek, továbbá a Mi–24-es, Mi–17-es, valamint a H145M típusú helikopterek is. „Ami vasunk van, az mind legyen a levegőben. Erre adtam parancsot” – mondta Ruszin-Szendi Romulusz a Ripost azon kérdésére, hogy hány gép lesz a levegőben augusztus 20-án. Bár a tábornok pontos számot nem mondott, annyit elárult, hogy több tucat gépről van szó. Az is kiderült, hogy idén is rendkívül látványosnak ígérkezik az ejtőernyősök ugrása, akik 100-1200 méter magasból ugranak célba.
„Készülünk egy szép trikolórral is, amely reméljük, sikerül az avatandó tisztek feje fölött” – tette hozzá a parancsnok, aki azt is elárulta, hogy polgári gépek, köztük utasszállító is lesz a programban. „Az Operatív Törzs a mai napon ülésezett és megállapította, hogy a rendezvény előkészületei a tervek szerint haladnak” – mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
 
 




Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás