A jazz aranykora – a Budapest Ragtime Band zenél





A nemzetközi jazznap fesztivál alkalmából a Budapest Ragtime Band az együttestől már megszokott fantasztikus hangulatú estével készül.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.29.
Módosítva: 2024.04.29.
jazz program zene

A koncerten többek között Scott Joplin, Louis Armstrong, George Gershwin, Rossini, Bizet, Hacsaturján művei hangzanak el.
    
Budapest Ragtime Band:

Gayer Ferenc – zenekarvezető, bőgő
Csapó Krisztián – ének, harsona
Varga Tivadar – zongora
Csárics Sándor – trombita
Széki József – xilofon, ütőhangszerek, ének
Antal Tibor – hegedű
Weszely János – dob

A JAZZ ARANYKORA
 

„Zenéltünk, mert az óceán nagy és ijesztő, zenéltünk, hogy az emberek ne érzékeljék az idő múlását; hogy elfelejtsék, hol vannak és kicsodák. Zenéltünk, hogy táncolhassanak, mert ha táncolsz, nem halhatsz meg, és Istennek érzed magad. És a zene, amit játszottunk, ragtime volt, mert ez az a zene, amire Isten táncol, amikor senki sem látja.” Alessandro Baricco

A legendás zenész, Herbie Hancock  és az ENSZ tagszervezete, az UNESCO kezdeményezésére hívták életre a nemzetközi jazznapot. Április 30-án szinte az egész világon ünneplik, hangsúlyozva a műfaj oktatási és kulturális hasznát, demokratikus szellemét – nagyságrendileg kétszáz országban rendeznek kapcsolódó eseményeket. Magyarország részvétele 2014 óta a nemzetközi események tükrében is kiemelkedő, Pallai Péter (Harmónia Alapítvány) és Zipernovszky Kornél (újságíró) elsősorban a műfaj népszerűsítését tűzte ki célul, másrészt szeretnék megmutatni, milyen színes, gazdag és kiterjedt a hazai és határon túli jazzélet.

A koncert időtartama 2×50 perc

Jegyár: 3500 forint

Időpont: április 29. 19.00 
Helyszín: Óbudai Társaskör, Till Ottó-terem (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.)
 





 





Top hírek

program

Hang-Fonó népdalműhely

A Kárpát-medence magyar énekes hagyományai és a ritmusalapú hangjátékok által éljük át a közös éneklés és zenélés örömét.







Hírlevél-feliratkozás