Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról





Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Hertha BSC középhátvédjéről, Dárdai Mártonról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.06.
Marco Rossi keret Dárdai Márton Európa-bajnokság

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Dárdai Mártonról hoztunk három érdekességet.

Dárdai (balra) figyeli, ahogy Yildiz ziccerét bravúrral védi Gulácsi: a védő és a támadó is a német válogatottság ellenében döntött
Dárdai Márton gyerekkora óta a Herthában játszik Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Berlini kötődés

Miután Dárdai Pál a pályafutása jelentős részét a Hertha BSC-nél töltötte, ezért fia, Márton már a német fővárosban látta meg a napvilágot. A focicsapathoz 10 évesen, 2012-ben került, az utánpótlás ranglétráját végigjárta, az élvonalban 2020. november 7-én debütált az Augsburg ellen.

Focista család

Dárdai Pál útját három gyermeke és követte és mindannyian futballistának álltak, ráadásul mindenki a Herthánál nevelkedett. Palkó jobbszélső középpályásként a német U20-as válogatottig jutott, 2021-ben aláírt a Fehérvárhoz. Az azóta már magyar válogatott Palkót tavaly nyáron vásárolta vissza a Hertha, ahol a sérülését leszámítva stabil játéklehetőséget kapott. A legkisebb Dárdai, a mindössze 18 éves Bence korosztálya egyik nagy tehetségének számít olyannyira, hogy nyártól már a német élvonalbeli Wolfsburggal készülhet a támadó középpályás.

Botka útját követi

Dárdai Márton a közösségi oldalán szinte csak a futballal kapcsolatos bejegyzéseket oszt, ez alól viszont kivétel egy 2021-es fotó, amin a hatalmas kifogott hallal pózol. Dárdai a horgászatban sem ügyetlen, ezzel pedig követi Botka Endre útját, aki szintén rajongója a pecázásnak.

Név: Dárdai Márton

Születési hely és idő: Berin, 2002. február 12.

Klubjai (felnőtt): Hertha BSC (2020-)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 2

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás