„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ





Oszter Sándor lánya egy híres, indiai jógi tanításai szerint igyekszik élni az életét. A világhírű Sadhguru tanait milliók követik világszerte, pedig a bölcs gondolatait nem könnyű befogadni első hallásra.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.04.20.
Oszter Sándor Oszter Alexandra gyermek nevelés édesanya

Oszter Alexandra 2010 júliusában adott életet fiának, aki az ír hagyományok szellemében négy nevet kapott szüleitől, így lett Axelo Hunor Konstantin Larsen. A kisfiú édesapja egy dán-ír származású fotóriporter, ezért a különleges névválasztás, de a gyermek életében nem ez az egyetlen rendhagyó történés: a srácot az édesanyja igyekszik az átlagostól eltérő módon nevelni. Ebben Alexandrának Szadaguru Dzsaggi Vászudéva, ismertebb nevén Sadhguru, indiai jógi, misztikus, guru, bestseller író és spirituális tanító segíti. 

Oszter Sándor Oszter Alexandra
Oszter Sándor és lánya, Oszter Alexandra Fotó: MTI 

Hagyni kell fejlődni az agyat  

A nem mindennapi lelki vezető az anyagi világ helyett a lélek fejlesztésére teszi a hangsúlyt. A guru véleménye szerint egy ember élete négy szakaszra osztható, az első 12 éves korig tart, és ebben az időben a lurkóknak nem kellene, hogy más dolga legyen, mint enni, játszani és aludni. Nem szabadna az elméjüket felesleges információkkal terhelni, mert ezzel megakadályozzuk, hogy az agyuk akkorára fejlődjön, mint amekkorára genetikailag nőne. 

„A gyümölcsfák sem hoznak fiatalon sok termést. Ha hagyjuk nőni a fát azzal, hogy leszedjük az első években az összes virágot róla, akkor három vagy négyéves korukra roskadásig lesznek gyümölccsel” – fejtegeti egy videós előadásában a guru. 

SZL_4231
Oszter Alexandrához közel állnak a távol-keleti tanok Fotó: Szabolcs László

Oszter Alexandra igyekszik a guru tanait elsajátítani 

Ezen gondolatvezetés mentén talán már érthető, hogy Oszter Sándor unokája a lehetőségekhez képest milyen szabados nevelést kap, ami feltételezhetően később az előnyére lesz majd. A kisfiú egyébként most 14 éves, és az édesanyja nagyon odafigyel arra, hogy sehol ne jelenjen meg nyilvánosan. Ezzel is védve a srácot a közszerepléssel járó negatív hatásoktól. 

Oszter Alexandra egyébként szülőként is igyekszik a guru tanait elsajátítani, a minap például egy igencsak elgondolkodtató kisvideót osztott meg az Instagram-oldalán, szintén a guru szavait idézve: 

„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet. Nincs olyan, hogy gyereknevelés. Ha fel tudod nevelni önmagadat a gyermekedet megfigyelve, jobb lesz, mint ez a buta gondolat, hogy felneveld a gyermekeidet. Hogy ha egy kicsit gyermekibbé tudsz válni, ahelyett, hogy halál komoly vagy mindennel kapcsolatban, a gyermekek jól fognak felnőni. Ha a gyermeket követed példaként, és nem ő téged, akkor minden rendben lesz. Mert kettőtök közül ki a vidámabb? Ha a gyermek vidámabb, mint te, akkor legyen ő az életvezetési tanácsadó, nem igaz?” 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás