Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra





Továbbra sem kegyelmez az időjárás, érdemes felkészülni.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.05.02.
Módosítva: 2024.05.02.
Időjáráselőrejelzés vihar jégeső

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és eleinte csak szórványosan fordulnak elő záporok, majd délután a Dunántúlon zivatarok törnek ki. Akár zivatarláncolat is kialakulhat, melynek útját viharos szél, jégeső kísérheti. A délkeleti szél élénk lesz. 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

felhő, esőfelhő, csapadék, zivatar, zápor, időjárás, előrejelzés
Fotó: unsplash.com

Pénteken erősen felhős, délnyugat felé haladva borult lesz az ég. Az ország délnyugati felén többfelé, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor. 13 és 23 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke, délnyugaton lesz a leghűvösebb. Az északnyugati szél megélénkül.

Szombaton kelet felől csökken a felhőzet, így napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Zápor, zivatar ugyanakkor továbbra is előfordulhat. 19 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk. Élénk lesz az ÉNy-i szél.

Vasárnap és hétfőn többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar szórványosan valószínű mindkét nap. A hőmérsékletben nem lesz változás, marad a 22 fok körüli maximum – írja a köpönyeg.hu









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás