„A buszmegállónál figyel” – Fekete sapkás rém miatt riadóztatnak Pesterzsébeten





Riadólánccal küzdenek egy riasztó külsejű alak ellen a pesterzsébetiek. A középkorú férfi a kerület utcáit járja, és próbálja mások tulajdonát ellopni. A férfit május elején is rajtakapták, ám hiába zavarják el, mindig visszatér.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.05.08.
tolvaj autó pesterzsébet lopás

Résen kell lennie a lakóknak Pesterzsébeten! A környéken élők szinte már nem is emlékeznek rá, mikor látták először a gyanús külsejű alakot, de amióta a kerületben megjelent, nincs nyugtuk tőle.

A tolvaj figyel, majd lecsap az üres autókra /
A tolvaj figyel, majd lecsap az üres autókra / Fotó: Bogdan Cherniak /  Shutterstock ( Képünk illusztráció)

„Kicsit elbeszélgettem vele”

A férfi Pesterzsébet réme! Ha a lakók valahol megpillantják, rögtön tudják, hogy valami el fog tűnni onnan, ahol éppen járt. Legutóbb május elején J. János riadóztatott az egyik nyilvános kerületi Facebook-csoportban a fickó ellen. A tolvaj épp Helsinki úton sétált és próbálta mások autóit feltörni.

A Helsinki út 10.-nél magas, középkorú férfi, fekete baseballsapkában, fekete pulcsiban, hosszú farmerben és papucsot viselve próbál autókat nyitogatni! Kicsit elbeszélgettem vele, a Baross utca felé tart

 – írta akkor bejegyzésében János.

A férfi posztjára rögtön reagáltak a környékbeliek. Kiderült: János leírása alapján jól ismerik Pesterzsébet rémét. A fekete sapkás tolvaj nem először próbálja megkeseríteni az emberek életét. 

„Ugyanez a férfi lopta el a fiam kerékpárját a Helsinki 9.-ből egy hónappal ezelőtt. Feljelentés megtörtént" – írta a poszthoz egy asszony.

„A buszmegállónál figyel”

A tolvaj szinte az egész kerületben ismert a helyiek körében, nem egyszer rajtakapták már a járókelők lopási kísérleten, de mintha macska-egér játékot űznének vele Pesterzsébeten. Hiába zavarják el a férfit, mindig visszatér a környékre. Ráadásul a jelek szerint bevett módszere van, hogyan csap le egy autóra.

 „A Báthory utcában is valakinek a kocsiját nézegette nemrég. Elzavarták. A Tátra térnél is szokott járkálni, a buszmegállónál figyel" – írta hozzászólásában Tibor.

A tolvaj ellen a hozzászólások szerint már többen is tettek bejelentést a rendőrségen. Ezzel kapcsolatban kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás