A világ tetején, a Fradi csatára mindenkit maga mögé utasított





Varga Barnabás 28 gólnál jár az első Ferencvárosnál töltött idényében. A 29 éves futballista átlagon felül termel, a Sporttudományi Központ (CIES) legfrissebb listáján a világ legjobb csatárait is maga mögé utasította.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
Varga Barnabás gól Fradi sportfogadás hatékonyság

Varga Barnabás tavaly nyáron érkezett a Pakstól a Ferencvároshoz úgy, hogy az előző szezonban 26 góllal ő végzett a góllövőlista élén. A középcsatár azonnal letette a névjegyét új klubjában, 36 tétmérkőzésen 28 gól és 10 gólpassz a mérlege, a Fradi újabb bajnoki címének a megszerzésében pedig kulcsszerepe volt.

20240410_1003_at
Varga Barnabás újabb listán lett a világ legjobbja (Fotó: Török Attila)

Az immáron kilencszeres magyar válogatott támadó elképesztő hatékonyságára már több statisztikákkal foglalkozó oldal is felfigyelt, a Sporttudományi Központ (CIES) legfrissebb listáján az első helyen végzett azon játékosok között, akik a legjobb gólátlaggal rendelkeznek úgy, hogy a büntetőből szerzett találatok nem számítanak. A 72 bajnokságot górcső alá vevő felmérés után született rangsorba azok kerülhettek bele, akik legalább 900 percet töltöttek a pályán a saját pontvadászatukban.

Varga a kimutatás szerint 1,26-os meccsenkénti gólátlaggal rendelkezik (nem számítva tehát a büntetőből szerzett gólokat), ezzel pedig olyan játékosokat előz meg, mint a Stuttgart guineai válogatott gólvágója, Serhou Guirassy (1,08), az AEK Athén argentin csatára, Ezequiel Ponce (0,95), vagy épp a Bayern Münchennél is rendkívül eredményes angol klasszis, Harry Kane (0,95).

Beszédes mutató, hogy a Fradinál Varga 19 góllal vezeti a házi (és az NB I) góllövőlistát, a mögötte lévő Marquinhos–Kristoffer Zachariassen–Alekszandar Pesics–Adama Traoré–Lisztes Krisztián ötösnek egyaránt hat-hat találata van.

Vargának még négy meccse marad a bajnokságban, hogy gyarapítsa góljainak számát, április 24-én, szerdán pedig a Nyíregyháza elleni Mol Magyar Kupa-elődöntőn (20:00, M4 Sport) lőheti a fináléba csapatát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás