Kézműves pékáru készül a budafoki sörgyár udvarán
Budafokra költözött Budakesziről a híres kovászos pékség.
A „jó bornak nem kell cégér” mondást támasztja alá, hogy az egykori Haggenmacher Sörgyár Nagytétényi út 48–50. szám alatti épületegyüttesének udvarán most nyílt Homebakker pékséget messze megelőzte a jó híre. Megnéztük mi is, még megyünk...
Bocskorás Bea és Ágas Attila ott süti a szemünk láttára a pogácsát, lepényt, francia galette-t vagy éppen dagaszt – kizárólag természetes alapanyagokból, vadkovásszal, hosszú kelesztési idővel készítve a kenyeret.
Az édesszájúak diós csigából, fonott kalácsból, vaníliás meggyesből, fahéjas csavartból válogathatnak, de éppen mákos szlovén kalács is van a pulton.
Aki sósra éhes, többféle szendvicsből és húskenyeres lepényből lakhat jól, de aki épp csak egy kávéra ugrik be, az sem fog csalódni, és valószínű, ha helyben nem is fogyaszt, visz haza a családnak egy kovászos kenyeret, bagettet vagy óriás kiflit.