A megújult óbudai Gléda Vendéglőben mindent meg is kóstolhatsz!
A Glédában a vegánok és a hagyományos konyha kedvelői is megtalálják a számításukat.
A kívül-belül újjászületett óbudai Gléda Vendéglőben Bíró Lajos séf fogásai éppúgy megtalálhatók az étlapon, mint a vegán ételek gazdag választéka!
A Gléda a budai étterem fogalmát frissíti fel, a múlt század eleji vendéglők kozmopolita hangulatát idézve. A klasszikus, közkedvelt ízeket idéző fogások a mai kor modern vibrálásával kerülnek tányérra. Az étlap tanácsadó séfek szakértelmével válik változatossá. Krasznai Norbi vegán ételei éppúgy megtalálhatók a Gléda kínálatában, mint Bíró Lajos hónapról hónapra változó fogásai.
„Nagyon komplex folyamatok zajlottak az elmúlt hetekben, a vendéglő fogalmát szeretném kicsit újradefiniálni, mert úgy érzem, hogy a magyar vendéglátásban az utóbbi időben a legfontosabb szereplő, a vendég kicsit háttérbe szorult” – mondta Deli János, a Gléda tulajdonosa, akinek a családja harmadik generációja foglalkozik már vendéglátással.
„A célunk, hogy aki bejön hozzánk, jól érezze magát, kikapcsolódjon, szórakozzon, miközben finomakat eszik-iszik egyedül vagy a választott asztaltársaságával.” Deli János elmondta, a havonta frissülő étlapot nem más, mint Bíró Lajos írja, akinek szakértelme és profizmusa vitathatatlan.
„Mondhatni, egy élő gasztrolegenda, így nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozunk. Hatvantételes borlapunk az ételekkel harmonizálva lett összeállítva. Saját márkás pezsgőnk, fehér- és desszertborunk is kóstolható. A Gléda koktélokért pedig a BoutiqBar-os Nagy Zoltán felel” – árulta el Deli János.
Aki pedig a finom fogások mellett az élő zene szerelmese, annak is tökéletes vacsorahelyszín a Gléda Vendéglő. Pálinkás Gergely, a hazai dzsesszélet elismert képviselőjének gitárjátéka színesíti a csütörtök estéket.