Döbrösi Laura ezt szereti – Zabgolyó jóga után, sok mézzel!
Ha kíváncsi vagy, Döbrösi Laurának mitől olyan szép az arca, olvasd e a receptjét, és edd ezt!
Döbrösi Laura nemcsak színésznőként, de a face yogában is kibontakoztatja tehetségét, és igyekszik másokkal is megosztani az ebből fakadó élményt. Ehhez kapcsolódó Arcjóga workshopján a gyakorlás után a résztvevőket saját készítésű zabgolyóval kínálta. Olyan finom volt, hogy elkértük a receptjét.
„Ja, ez nagyon egyszerű, zab az alapja és gyorsan megvan. Én csak úgy szemre, érzésre rakom bele a hozzávalókat, de megpróbálom leírhatóvá tenni, hogy is csinálom” – mondta kérésünkre Döbrösi Laura. Hát, így sikerült összeraknunk. Aki szereti az ilyen fajta finomságot, annak mindenképp érdemes kipróbálni, nem nagyon lehet elrontani, úgyis látni fogja, miből kéne még egy kicsit több vagy kevesebb.
Hozzávaló:
2 bögre zabpehely,
lenmagpehely,
chiamag,
elég sok kókuszreszelék, kb. ugyanannyi, mint a zabpehely,
napraforgómag,
mazsola, kisebb darabokra vagdosva,
kakaópor, fahéj, gyömbérpor vagy igazi gyömbér – érzésre,
3 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár,
méz ízlés szerint.
Elkészítés
Egy nagy tál aljára beletettem az összetevőket abszolút csak szemre, aztán az egészet leöntöttem forró vízzel, de épp csak annyira, hogy a száraz dolgok megszívják magukat. Állni hagytam kicsit, hogy jól megszottyosodjon. Hozzáadtam a sárgabaracklekvárt és a mézet (én sokat, mert nagyon szeretem!) A méz ragasztja össze meg a lenmagból és chiamagból kijövő zselés cuccot. Ezt az egészet tiszta kézzel összetrutymákolod, és golyókat csinálsz belőle.