Fenyő Iván félti a világot a mesterséges intelligánciától





A színész aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia miatt. Fenyő Iván úgy gondolja, hogy eljön az idő, amikor az MI átveszi az uralmat.



Megosztás
Szerző: Cs.G.
Létrehozva: 2024.05.05.

Pár hete robbant a hír, hogy a Delta című műsornak új, a mesterséges intelligenciával megalkotott és vezérelt műsorvezetője lett. Bár sokan izgalmasnak és remeknek gondolják Bíró Adát, vannak, – például Fenyő Iván is – akik nem biztos, hogy a jót látják a technika ezen fejlődésében.

Fenyő Iván
Fenyő Ivánnak fontos a spiritualitás, és a szellemiség Fotó: Végh István

Fenyő Iván a napokban egy hosszú posztban írta le az aggodalmait ezzel kapcsolatban, hogy 10 - 15 év múlva hova fejlődhet a világ.

Már most olyan robotokat csináltak, akik embereket megvernek tollasban, vagy pingpongban. Már most olyanokat tudnak szaltózni, futni, ugrani robotok, hogy ügyesebbek, mint egy ember, és nem hibáznak. Nézz körül az interneten. Tartsd nyitva a szemed! Láss is, a sok baromság nézegetése közben… Persze egy millió új lehetőség nyílik meg a kommunikációra, a szórakoztatásra, sőt az utazásra, vagy a gyógyításra is. De… Veszélyek új lehetőségei, ellenséges akaratok, robottechnológia fegyverek, a robotok önálló életre való vágya, önmaguk általi irányítása, de akár csak átverések, vagy minimum csak az emberek munkájának fokozatos elértéktelenedése merülhetnek fel..

– írta le véleményét és egy lehetséges jövőt a színész.

Fenyő Ivánnak a tudatosság a küldetése

Az egész tudatossághoz először is el kell fogadnia az embernek, hogy több, mint az inge, a haja, a lakcímkártyája, vagy éppen a bankszámlája. A lélek mibenléte, amely nem egyenlő a testtel, de még csak a személyiséggel sem, szintén a korábban idézett részből érthető meg igazán.

„A lényegem nem ez a Fenyő Iván. Inkább vagyok az, aki ezen a Fenyő Iván nevű emberen és testen keresztül kinéz a világra.” – fogalmazott.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás