Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse





Visszatérését követően a hatszoros olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta formája tetszett Fábiánné Rozsnyói Katalinnak.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.05.06.
Módosítva: 2024.05.06.
Kajak-kenu Fábiánné Rozsnyói Katalin válogató Kozák Danuta

Két év kihagyás, gyermekszülés és műtét után ismét hajóba ült a hatszoros olimpiai bajnok legenda, Kozák Danuta. A szolnoki női kajak-kenu-válogatón kiválóan lapátolt az FTC sportolója, aki a Honvéd színeiben kétszeres ötkarikás bajnok Csipes Tamarával párban leiskolázta a kajak kettesek 500-as mezőnyét. A másfél hajó előnnyel célba érkezett egység formájára nem lehet kifogás, majd kisvártatva Danuta a négyesek válogatóján is az élen végzett. 

Amit Kozák elhatároz, azt el is éri, most éppen a párizsi olimpiára akar kijutni 

– nyilatkozta a Metropolnak Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki kiváló edzőként maradandót alkotott. – Két év kihagyást követően jelentkezett újra, és látszott, hogy úgymond benne van a munka. Megfigyeltem, a párosok versenyében a náluk jóval fiatalabb kettősökre nyomasztólag hat a jelenlétük, a versenyzésük.

Kozák a tokiói olimpián is aranyérmet szerzett – Fotó: Tumbász Hédi

De mivel az eléggé furcsa olimpiai kvalifikációs kiírás értelmében a jövő heti szegedi világkupán nem Kozák és Csipes, hanem másik két magyar duó indul harcba a párizsi magyar rajtjog megszerzéséért, kérdéses, hogy Danuta és Tamara hajóba szállhat-e az ötkarikás játékokon.

– Az előfutam nem volt túlzottan jó érzés. Említettem Taminak, utoljára talán vele mentem utoljára élesben. Két edzésünk volt együtt, az összhangon még van mit javítani – fogalmazott a versenynap végén Kozák.

A sportban azért öregek vagyunk, afféle nyugdíjas korosztály. Az elsődleges kérdés az, hogy van-e még keresnivalónk a fiatalok között? Mindenesetre érezzük, hogy jól kajakozunk együtt. Ez a győzelem talán mindenkit meggyőzött, tudniillik efelől sokakban volt kérdés. Remélem, már nincs

– így a 34 esztendős Csipes.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás