Itt az új magyar sportbotrány, olimpikon borította ki a bilit





Ez tényleg gyalázatos, ha megtörtént. A szövetség máris reagált a vádakra.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.01.16.
Módosítva: 2024.01.16.
Magyar Kerékpáros Szövetség vizsgálat pályakerékpáros versenyző

A korábbi kerékpárversenyző, Eisenkrammer Károly fegyelmi vizsgálatot indított a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) ellen, mert állítása szerint az egyik magyar versenyzőt, Szalontay Sándort magára hagyták a hollandiai pályakerékpáros Európa-bajnokságon - írja az Origo.

Az 1992-es olimpián induló Eisenkrammer a Facebook-oldalán írt arról, hogy az egyik magyar versenyző kiesése után összecsomagoltak a vezetők, akik így magára hagyták a még versenyben lévő Szalontayt.

"A mai napon (egyesületi vezetőként) fegyelmi vizsgálatot kezdeményeztem az MKSZ pálya szakág vezetésével szemben. Az okok szépen gyűltek már régóta. Nem egyedi a probléma, de sokat elárul a helyzetről a múlt pénteki történet a hollandiai pálya Eb-n. Idézek a saját fegyelmi bejelentésemből (amit egyébként csatoltam is): "... 15:47-kor kezdődtek a sprint futamok a legjobb 8 közé jutásért.
Ekkor már azonban nem volt a csarnokban sem a magyar szakágvezető, sem az edző, sem a szerelő. Hanem Lovassy Rómeó kiesése után összecsomagoltak és elhagyták a magyar bokszot, elmentek - egyedül hagyva a magyar bokszban az egyetlen, még versenyben levő magyar kerékpárost" 

Szalontay Sándor nem kapott segítséget

Végül Szalontayt a magyarok hiányában egy lengyel edző indította el a futamában.

A szövetség közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást folytat az összes érintett bevonásával, addig nem adnak hivatalos tájékoztatást a botrányról. A vizsgálat lezárulta után minden kérdésre válaszolnak majd.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás