„Úgy megijedtek, hogy rossz volt nézni” – Kiakadtak a szülők az iskolai bombariadók miatt

A bombariadók öt magyar településen, összesen hét iskolát érintettek. A szülők nagyon kiakadtak, a gyerekek ugyanis megijedtek, sokaknak pedig a munkahelyéről kellett elrohannia. Szeretnék, ha minél hamarabb megkerülne a tettes.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.05.15.
Bombariadó nyomozás iskola

Valóságos bombariadó-hullám korbácsolta fel a kedélyeket az ország több pontján május 13-án hétfőn reggel, amikor öt település hét iskolájában szinte majdnem egy időben volt bombariadó. A séma minden suliban szinte ugyan az volt Budapesten, Kulcson, Nyíregyházán, Szegeden és Szombathelyen is: reggel nyolc óra körül e-mailben érkezett fenyegető üzenet, miszerint bombát rejtettek el az iskolában. Az egyetlen – részben – kivétel Nyíregyháza volt: itt úgy tudni, hogy a fenyegetés telefonon keresztül érkezett. 

A rendőrség gőzerővel nyomoz, a szülők őrjöngenek. A fotó az egyik érintett szombathelyi intézménynél készült Fotó: Vaol

A két szegedi, két szombathelyi és a pesti, kulcsi és nyíregyházi iskolában kitört a pánik, a gyerekek megijedtek, a tanári kar felbolydult. Az épületeket azonnal kiürítették és lezárták, az intézményeket pedig elárasztották a zsaruk és a tűzvizsgálók. Információink szerint a több száz gyereket minden intézményben összeterelték és biztonságos helyre vitték, a szülőket pedig értesítették az eseményekről.

Az egyik vidéki iskolába járó diák édesanyja elmondta, hogy a gyerekek nagyon meg voltak rémülve, míg a szülők egy része alig látott a pipától.

Marha jó volt, a gyerekek úgy megijedtek, hogy rossz volt nézni. Büszke lehet magára az, aki ezt az egészet művelte: pluszmunkát adott a rendőröknek, az iskolának, a szülőknek, és a gyerekeket is halálra rémítette

 – mondta lapunknak az egyik anyuka, aki hozzátette, hogy már akkor sejtették: a fenyegetés nem valódi.

A munkahelyemről jöttem el, hogy elmenjek a gyerekért, aki még meg is volt ijedve. Dühös voltam és aggódtam a gyerekemért. Nagyon remélem, hogy aki jól szórakozott ezzel, azt hamarosan elkapják, és megkapja méltó büntetését, mert mi nem nevettünk

 – mondta feldúltan egy budapesti anyuka. 

Hamarosan minden intézményt átvizsgáltak pincétől a padlásig, de semmilyen robbanószert nem találtak. A Metropol az üggyel kapcsolatban felkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az ügyet: 

Az ügyekben közveszéllyel fenyegetés miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál folyamatban van a nyomozás, azonban annak érdekére tekintettel nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni

 – válaszolta a Metropol megkeresésére az ORFK. 

Szlovákiában is volt fenyegetés

Nemcsak nálunk forgatta fel az életet egy arctalan fenyegető: május 7-én Szlovákia 1543 iskolájában jelentettek bombariadót. A helyi rendőrség szerint a szlovák sulikban is a reggeli órákban érkeztek a fenyegető üzenetek, de azt nem az intézményeknek, hanem közvetlenül az igazgatóknak címezték. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás