Kása, gyurma, virág – a Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján





Most hétvégén az édesanyáinkat köszöntjük. A Metropol megkérdezte olvasóit, ők mivel kedveskednek szeretteiknek ezen a napon.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.05.05.
Módosítva: 2024.05.05.
anyák napja virág köszöntés

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Ezen a napon a gyerekek ajándékokkal és virággal köszöntik az édesanyákat és a nagymamáikat. De vajon mivel mutatjuk ki a szeretetünket? A Metropol kíváncsi volt és megkérdezte olvasóit, ők hogyan köszöntik édesanyjukat, milyen ajándékot vesznek és hogyan ünnepelnek. 

Portrait,Of,Mature,Woman,Holding,Gray,Fluffy,Cat,Pet,In
Sokan töltik együtt édesanyjukkal az anyák napját – Fotó: VH-studio /  Shutterstock

A legérdekesebb válaszokat összegyűjtöttünk:

István nosztalgiával emlékezik az anyák napjára, mert édesanyja már nincsen vele:

A régi szép időkben egy családi összejövetellel és finom ebédekkel ünnepeltük. Kellemes kikapcsolódások voltak. Most már sajnos szomorúsággal, emlékek és könnyek között ünneplem ezt a napot.

Anett viszont boldogsággal várja ezt a napot, mert első gyermekét nemrég hozta a világra, és örömében édesanyja is osztozik:

A legboldogabb anyák napja lesz az idei, hiszen most már én is édesanya vagyok és ez lesz az első anyák napja, ahol nemcsak adok, hanem kapok is virágot.

Judit sajnos már édesanyja nélkül ünnepel, de hisz az égi jelekben és tudja, hogy ezen a napon nem lesz egyedül:

A kislányom ünnepségéről rövid videót készítettem és csak később vettem észre, hogy a hossza pontosan az édesanyám születésnapja. Így tudom, hogy ő is ott van velünk.

Erzsébet egy idősek otthonában dolgozik és mindennap látja édesanyját, így neki minden nap öröm:

Nekem szinte minden nap anyák napja, mert édesanyám 85 éves és egy idősek otthonának a lakója, ahol én dolgozom. Így mikor dolgozom, mindig látom a mosolyát és hogy jó kedvű. Igazán mivel is okozhatok neki örömet? Hát a kedvencével: egy nagy tál darakásával. Imádom!

Tímea a kisfiával saját készítésű ajándékot készít édesanyjának, aki még verssel is köszönti a nagymamát. – „Só-liszt-gyurma lenyomatot készítünk a fiammal a mamának” – írja boldogan.

Ibolya feleleveníti a régi emlékeket, amikor még gyerek volt, és édesanyjával ezen a napon mindig nosztalgiáznak:

Elmegyek anyukámhoz, viszek neki ajándékot és beszélgetünk. Anyukám nemsokára 90 éves lesz. Imádom és nagyon szeretem, ha arról beszél, hogy hogyan éltek régen.

Legmeghatóbban Tibor írt az édesanyjáról:

Emlékezem a csodálatos énekére. A gyönyörű hímzéseire. A jókedvű nevetésére. A vendégszerető háziasszonyra. A kis tündérkertekre, amiket bármilyen ocsmány köves, vagy épp a futóhomokon tudott varázsolni. Na, és a főztje... A feleségem tökéletesen főz! A mai igényeim szerint már nem is szívesen eszem mást. De a gyermekkor ízei, azok mégis csak hozzá kötnek. Lehettem én akármilyen sikeres az élet minden területén. De hogy húslevesből mennyit akarok enni, azt csak ő tudta. Az erős és ő igazán erős nőre. Az este kétségbeesett szipogására. Ami csak a kettőnk titka volt. Mert másnap reggel, mint Pallas Athéné »teljes fegyverzetben«, állt a kihívások elé. Összeségében hálával a szívemben emlékezem rá. Hálás vagyok, hogy ő lehetett az édesanyám. Ja. És a szerénysége... Ha most ezt olvasná, azt mondaná, hogy »ugyan már kisfiam«... És igen anya, nem sírok, mert én már nagy vagyok.

 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás