Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának





Gyurcsányné külsejére tett gusztustalan megjegyzést, kiakadt a DK.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.30.
Módosítva: 2024.04.30.
Magyar Péter Dobrev Klára beszólás

Nincs megállás?! Magyar Péter volt felesége után újabb női politikust vett célba. Egy pénteken az internetre kikerült videóban Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője külsejére tett gusztustalan megjegyzést Magyar. A DK kiakadt, Magyar pedig ahelyett, hogy bocsánatot két volna, kvázi tartotta magát a korábbi kijelentéséhez.

MAGYAR Péter
Magyar Péter keményen beszólt Dobrev Klárának (Fotó: Illyés Tibor)

„Nem tudom, mikor jártatok Budapesten, végigmentem a Deák téren csak autóval, és egészen elképesztő, ahogyan kinéz. Ott lógnak a plakátok, mint a kilencvenes években, azt hittem, hogy erről már leszoktunk. És a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazár, így nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.”
– mondta Magyar Péter egy videofelvételen, mely pénteken került ki az internetre.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Az elhangzottakra dr. Molnár Csaba, a DK alelnöke a Facebook-oldalán így reagált:

„«Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.» Ez az épületes mondat nem Bayer Zsolt, hanem Magyar Péter szájából hangzott el Szokolyán, a politológushallgatók táborában, ahol a Fideszből frissen kiugrott politikus éppen azt ecsetelte, mennyire taszítják a választási plakátok, különösképpen Dobrev Klára plakátja. Azon túl, hogy a mondat nagyon tágan kezeli a magyar nyelv kereteit, nem más, mint a Magyar Péter által Dobrev Klára ellen indított, ízléstelen lejárató kampány újabb eleme. Az első esetben lényegében lehülyézte Dobrev Klárát, most pedig a külsejére tett sértő megjegyzést a magát tisztes, konzervatív polgárnak beállító politikus (...)”.

Mint ahogy arról az Index ír, a felvételrészlet egy közel egy órás videóból származik, amelyet a POLIP Egyesület osztott meg pénteken. Magyar Péter a videónak ezen a részén (nagyjából a 9. percben) általánosságban a plakátkampányról beszélt. Azt mondta: „Ugye, mi nem százmilliárdokat költünk ilyen óriásplakátokra, nem ilyen vizuális szennyezéseket követünk el a környezet ellen.”

Molnár Csaba videóját egyébként Magyar Péter is kommentálta, bocsánatkérés helyett kvázi tartotta magát a korábbi kijelentéséhez, önmagát ismételve ennyit írt:

„Mi nem fogjuk vizuálisan szennyezni a környezetet semmilyen plakáttal.”
 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás