Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban





Elképesztő változások kezdődtek el, melyek napokon át tartanak majd az időjárásban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.18.
előrejelzés lehűlés meteogyógyász allergiások hidegfront

Az elmúlt napok meglehetősen vegyes időjárási hatásai után csütörtöktől olyan változások mennek végbe, amik a hét további részére is hatással lesznek.

Woman,Breathing,On,Her,Hands,To,Keep,Them,Warm,At
Nem lesz melegünk az elkövetkezendő napokban. (Képünk illusztráció) Fotó: Shutterstock

A következő időszakban főként a hideg, viharos, északi szeleket rosszul viselők szenvednek majd.

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint mindez a kellemetlen változást hozó hidegfront miatt van.

A lehűlésnek lesz egy olyan következménye is, hogy a hétvégén akár a 2 méter körüli magasságban is lehetnek fagyok.

- tette hozzá a szakember. Arról nem is beszélve, hogy minden ilyenkor tapasztalható tünetet éreznek majd magukon a hidegfrontra érzékenyek.

A hideg beáramlása, a viharos idő hatására komoly idegrendszeri, ízületi, keringési terhelések jelentkeznek, sok lesz továbbá az ingadozó vérnyomás probléma, felerősödnek a szívpanaszok és a légzési nehézségek, gyakorivá válnak a rosszullétek, erősödnek a görcsös folyamatok.

Így tehát most azok könnyebbülhetnek meg, akik nem érzékenyek a hidegfrontra, illetve azok, akik csak a melegfrontokra érzékenyek, vagy nincs hatással rájuk az időjárás változása. Ezen kívül rövid ideig könnyebb dolga lesz az allergiásoknak.

Tudni kell, hogy viharok esetén a pollenszemcsék összetörnek és még mélyebbre jutnak a légutakba. Így ilyenkor az allergiások tünetei fokozódhatnak. Ezzel szemben az eső kimossa a polleneket a levegőből, így egy-egy esőzés után könnyebb az allergiásoknak

– mondta Dr. Csajbók Réka fül-orr-gégész, allergológus szakorvos.

A pénteki nap folyamán a tölgy pollenje magas koncentrációban fordul majd elő a levegőben. A pázsitfűfélék, a nyír, a ciprusfélék, a tiszafafélék, a kőris, a platán, a dió, az eperfafélék, a fenyőfafélék közepes koncentrációban vannak jelen. Alacsony koncentrációban fordulnak elő a juhar, a fűz, a gyertyán, a bükk, a csalánfélék, az útifű és a lórom, valamint az alternaria nevű gomba pollenjei, spórái.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Reggel helyenként keleten, napközben eleinte északkeleten, majd főként északon és északnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatar is. Az északnyugati, majd nyugatira- délnyugatira forduló szél többfelé élénk lesz. Hajnalban -3, +5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, gyenge fagy nagyobb területen az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. Napközben 12 és 17 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

Az AccuWeather előrejelzése szerint ehhez nagyon hasonló időben lesz részed a jövő hét közepéig, amikor eléri a térséget a melegedés.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás