Remek hírt közölt a tojásokkal kapcsolatban a SPAR, ennek sokan fognak örülni





Komoly lépés ez a SPAR és a vásárlók életében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.05.
tojás Spar örömhír

A SPAR egy közleményben jelentette be, hogy 2024 január végétől csak alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojást kínál négy fővárosi üzletben. A ketreces tartásból származó termékeket eddig is fokozatosan vezette ki a SPAR, ezzel összhangba kerülve az uniós törekvésekkel – hozzátették, hogy folyamatosan nő az alternatív származó tojások aránya.

Spar, tojás
Nagy bejelentést tett a Spar / Fotó: Spar

A budapesti MOM parkban, a Hűvösvölgyi úti Stop Shopban, a Gábor Áron úti Rózsakert bevásárlóközpontban működő és a XI. kerületi, Péterhegyi lejtői SPAR szupermarketek 2024-től tesztjelleggel már csak alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojásokat kínálnak

– olvasható a közleményben.

Az is kiderült, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament célja, hogy a tagállamok egyre kevesebb ketreces tojást hozzanak forgalomba, s 2027-re végleg megszűnjön árusításuk. A SPAR elárulta, hogy a vásárlók már jó ideje előnyben részesítik a ketrecmentes termelésből származó tojásokat, ugyanis a tartási körülmények nemcsak az állatok jólétét biztosítják, de az innen származó tojások biológiai tápértéke és minősége is kiváló.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás