Dárdai Pál csapata nem adja fel, ezért küzdenek a Hertha focistái

Csak egyetlen tétje maradt Dárdaiék évzáró mérkőzésének. A Bundesliga-másodosztály gólkirálya lehet az NB I-es klubokban is szerepelt Haris Tabakovic.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.17.
Módosítva: 2024.05.17.
Dárdai Pál Hertha Haris Tabakovic sportfogadás gólkirály

Óvodásoktól a nyugdíjasokig: szerdán délelőtt, munkaidőben is százak zarándokoltak el a Hertha BSC labdarúgóinak szezonbeli utolsó nyílt edzésére. A szurkolók zöme a vasárnapi évzáró (15.30, Osnabrück–Hertha) után a berliniek kispadjáról már harmadszor távozó klublegendától, Dárdai Páltól akartak elbúcsúzni. A magyar edző ennek megfelelően hosszasan állta a rajongók rohamát, készségesen váltott velük néhány szót, osztogatta az aláírásokat, mosolygott a közös fotókhoz. Persze nem hazudtolta meg önmagát: a sereghajtó, már rég kiesett ellenfél elleni, látszólag már tét nélküli mérkőzésre is talált valamit, ami motiválja őt és a játékosait.

Dárdai az utolsó sípszóig hajtja a játékosait: most Tabakovic gólkirályi címe a céljuk
Dárdai az utolsó sípszóig hajtja a játékosait: most Tabakovic gólkirályi címe a céljuk 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Azt akarjuk, hogy Haris Tabakovic legyen a gólkirály!

– jelentette ki határozottan Dárdai Pál.

Ha a visszajutás nem is sikerült a kiesés után teljesen átformált csapatával, Dárdaiék értek el részeredményeket. Beépítettek több fiatal tehetséget; a Wolfsburghoz már aláírt fián, Dárdai Bencén kívül még hat focistája felkeltette élvonalbeli Bundesliga-klubok figyelmét; Fabian Reeséből (eddigi 30 meccsén 9 gól és 14 gólpassz a mérlege) a német másodosztály egyik legjobbját faragta – és új életet lehelt a tavaly nyáron „bagóért” megszerzett Tabakovicba. Az NB I-ben (Debrecen, Diósgyőr) is éveket lehúzott 29 éves bosnyák középcsatár szezonbeli 31 bajnokiján 22 gólt szerzett, ezzel vezeti a 2. Bundesliga góllövőlistáját.

A német másodosztály legeredményesebb gólszerzői: 

1. Tabakovic (bosnyák, Hertha) 22 gól, 

2. Hrisztosz Colisz (görög, Düsseldorf) 19, 

3. Robert Glatzel (német, Hamburg) 19, 

4. Marcel Hartel (német, St. Pauli) 17,  

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30 000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás