„Az aranyéremből sohasem elég” – A Fradival ünnepelt a magyar olimpiai bajnok





Nem hagyta ki a Ferencváros futballistáinak szombati bajnoki ünneplését Sike András birkózó olimpiai bajnokunk, aki ebben a sportágban is szakértőnek számít.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.21.
Módosítva: 2024.04.21.
labdarúgás Sike András ünneplés sportfogadás Ferencváros

A Ferencváros birkózóinak vezetőedzője, Sike András jószerével minden bajnoki és nemzetközi kupameccsen megjelenik a Groupama Arénában, ha éppen nincs más elfoglaltsága. Rendszeresen követi a labdarúgók mérkőzéseit, és szombaton a helyszínen ünnepelt velük.

Fradi
Zsinórban hatodszor lett bajnok a Fradi Fotó: Hegedüs Róbert

– Amikor még a birkózók szövetségi kapitányaként jártam a világot, gyakran csak a tévében követhettem nyomon futballistáink meccseit – emlékezett az 1988-as szöuli olimpia birkózóbajnoka. – Jelenlegi munkaköröm lehetővé tette, hogy megnézzem a Kisvárda elleni meccsünket. 0-0-ra zártunk, mert a várdaiak kapusa, Kovács Marcell ritka nagy formában védett. Őszintén szólva számítottam a bajnoki címre, Dejan Sztankovics edző hozzáértő módon rotálta a játékosállományát. Csodálatos, hogy sorozatban hat bajnoki címet nyertünk. Most következhet az újpesti siker megismétlése, hiszen ők 1969 és 1975 között zsinórban hétszer nyertek. Azaz zsinórban hetedik alkalommal is kijárhat a Fradinak az aranyérem, amiből sohasem elég.

Sike a szemtanú hitelességével állítja, hogy Kristoffer Zachariassen képtelen gyengén játszani, őt nevezi meg kedvencének. 

Nem annyira technikás, de akarata, futómennyisége példamutató. Nála nincs elveszett labda, olyan szituációban is felismeri a gólveszélyt, amely másokat hidegen hagy. Értékes alapember, ráadásul sorsdöntő gólokkal segít.

Ami Dejan Sztankovics együttesének BL-jövőjét illeti, Sike úgy véli, a csoportfázisba eljutni ezúttal is túl nehéz lesz.

– Olyan nehézsúlyú klubokkal képtelenség vetélkedni, amilyen a Manchester City, a Paris SG, a Bayern München, mert ezek a csapatok gyakorlatilag kibérelik a torna befejező szakaszát. Amúgy én a Real Madridnak szurkolok, Toni Kroos rutinja bámulatos, Carlo Ancelotti edző példamutatóan építette fel Európa-verő gárdáját, ami persze nem jelenti azt, hogy a távozó Thomas Tuchel vezényelte Bayern München nem tehet keresztbe a „királyiaknak” – zárta Sike András.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás