RETRO RÁDIÓ

Sorsdöntő lehet a mai tárgyalás: félő, hogy fel is menthetik VV Fanni elrablóját





Hamarosan ítéletet hoz a bíróság az egykori valóságshow-szereplő eltűnésének és halálának ügyében. A tét hatalmas: a vádlottra vagy 30 évnyi börtön vár, vagy szabadság.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.03.
drámai ügy

Ma délelőtt újra bíróság elé áll B. László, akit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolnak Novozánszki Fanni eltűnése kapcsán. A bírónő ma két tanú vallomását hallgatja meg, illetve egy újonnan kirendelt szakértőét is, aztán végre pont kerülhet az évek óta húzódó, rejtélyes ügy végére, lezárul a bizonyítási eljárás. A hírek szerint a bírónő szeretne már februárban elsőfokú ítéletet hirdetni. Az ügyészség álláspontja szerint, ha B. László az előkészítő ülésen elismeri bűnösségét, illetve a tárgyalás jogáról is lemond, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoznak, ami azt jelenti, hogy leghamarabb 30 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra – írja a Bors.

Sok bizonyíték szól ellene

Bár Novozánszki Fanni teste azóta sem került elő, a több mint négy éve húzódó ügyben nagyon sok közvetett bizonyíték gyűlt össze a vádlott ellen. Először is ott vannak a kamerafelvételek, amelyek a budapesti társasház parkolójában, illetve annak közvetlen közelében készültek 2017 novemberében. Ezeken látszik, ahogy B. László a karjaiban lépked Fanni tónustalan testével (nem tudni, hogy ájult vagy élettelen), s ahogy a kocsihoz mennek.

Fotó: Bors

A bérelt autó csomagterében nagy mennyiségű vér nyomait azonosították a technikusok, B. László siófoki ingatlanában pedig a férfi mosógépében Fannitól származó hajszálakat találtak. A nyomozásba menet közben becsatlakozott az FBI is, az amerikai nyomozók pedig egy Duna melletti stégig tudták B. László nyomait követni, ahol a feltételezések szerint megszabadult a testtől – számol be a Bors.

Még egy szakértő

A bizonyítási eljárás már befejeződhetett volna, ha nem rukkol elő a védelem december elején egy új információval: Fanni eltűnése után hetekkel valaki a lány e-mail-címéről üzenetet küldött. Mivel az új nyom azt jelenti, hogy Fanni akár életjelet is mutathat, fontos ezt a szálat is kivizsgálni. Ma délelőtt a bíróságon egy informatikus szakember fejti ki a véleményét erről.

Információim szerint sikerült kinyomozni a készülék IP-címét, melyhez egy Samsung márkájú készülék tartozik – mondta a Bors megkeresésére dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. – Azt viszont nem tudni, ki a készülék tulajdonosa, mivel a szolgáltatók csak egy évig őrzik meg az adatokat. Ez a készülék egyébként a mai napig aktív, a Gárdony–Pákozd–Budapest vonalon mozog. Vagyis valaki használja most is, Fanni levelezésébe azonban 2017 óta nem lépett be.

Szabadon távozhat

Bár van közvetett bizonyíték bőven, B. László mégis kitart amellett, hogy nem ölte meg a lányt. Felment a lakására, ott dulakodott vele, majd a karjaiban kivitte a lakóházból, a bérelt autójába tette, hogy nem messze a lakástól átadja két ismeretlen férfinak. Állítása szerint akkor még Fanni élt.

A férfi ügyvédjei arra szá­mítanak, hogy személyi szabadság megsértése miatt ítélhetik el a védencüket, amiért maximum 5 évig tartó szabadságvesztést kaphat. B. László immár több mint 4 éve van házi őrizetben, ami a bíróságon háromnak számít… Ha nem kapja meg a maximális 5 éves büntetést, akkor az is elképzelhető, hogy szabadon kisétálhat a bíróság épületéből.

Kétféle ítélet születhet a meglátásom szerint – folytatta dr. Lichy József.

Az egyik, ha a bíróság megállapítja a bűnösséget. Minősített esetről van szó, úgy vélem, ezért 30 év szabadságvesztés a reális büntetés. A másik lehetőség, ami tényleg előfordulhat, hogy bizonyítottság hiányában felmentik a vádlottat. Ha így lenne, akkor viszont minden vád alól felmentik, és szabad emberként kisétálhat a bíróságról.





Ezeket olvastad már?
„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás