A művész hét év ismeretség után vette feleségül Marikát, aki már egész kiskorától rajongott az operaénekesért.

A Blikk most megtudta, a szeretett asszony megcsalta a művészt, aki sztrókot kapott és kórházban kezelik.

„Az ügyvédem már beadta a váláshoz a papírokat, de akármilyen hihetetlen, én még mindig imádom a feleségemet. Mindig is szeretni fogom, hiszen nála bájosabb nővel még nem éltem együtt. A térdműtétem után, hét éve már hozzáköltöztem a szekszárdi házába. Ő ápolt és gondozott a legnagyobb szeretettel, pedig akkor még pénzem sem volt, a gyógyszeremre is alig futotta a nyugdíjamból, de ő zokszó nélkül szinte eltartott engem” – mondta a lapnak Maros.

Túl voltak az anyagi nehézségeken

„Végre megadhattam volna Marikának azt, amit megérdemel, mégis válok” – szögezte le a művész. „Nem akarom szépíteni a dolgot, titkolhatnám, de mindig igazat mondtam. A párom megcsalt, és elengedem, hogy boldog lehessen. Egyáltalán nem haragszom rá, sőt, megértem. Én már egy öregember vagyok, úgy látszik, van olyan, amit mégsem ad­hatok meg neki. Ő pedig egy ereje teljében lévő, gyönyörű asszonyka” – tette hozzá elcsukló hangon a színész.

Kórházba került

„Bár úgy tűnik, könnyen veszem a dolgot, valójában mégsem. Az első sokk az volt, hogy a hónap végére hirdetett Charles Aznavour-estemet tech­nikai okok miatt lemondták, utána meg megtudtam: megcsal a feleségem. A múlt héten sztrókot kaptam, a szekszárdi kórházban kezelnek. Nem működött a bal lábam és kezem, beszélni sem tudtam. Szerencsére az infúziókkal helyrehoztak, nemsokára kiengednek ”– mondta Maros Gábor, aki reménykedik abban, hogy hamarosan ismét színpadra léphet.