RETRO RÁDIÓ

Új előadókat mutat be Majka és a Margaret Island a Yettel Stage ingyenes 5G Koncertjén





Mindig ugyanazt a pár albumot hallgatod újra és újra, vagy szívesen merülsz el új előadók zenéiben? Kutatások is igazolták, hogy az új zenékre leginkább fiatalkorunkban vagyunk nyitottak, más tanulmányok viszont pont arra világítanak rá, hogy az újdonságok és a jó zenék pozitív hatással vannak az életünkre. Új zenék, friss tehetségek megismerésére nyílik alkalom október 8-án Budapesten a Yettel Stage ingyenes 5G Koncertjén, ahol Majka és a Margaret Island egy színpadon lép fel a feltörekvő KACAJ, Perrin és a The Pontiac zenekarokkal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.06.
élmény

Kutatás: érdemes nyitottnak maradni az új zenékre

Kutatások szerint az emberek többsége az életkor előrehaladtával egyre kevésbé nyitott új zenék és előadók felfedezésére, és inkább a jól bejáratott előadókat hallgatja. Bár a megkérdezettek fele szívesen szánna több időt új zenékre, az időhiányra vagy a zavarba ejtően széles kínálatra hivatkozva mégsem teszi ezt. Pedig az új élmények – különösen az olyan közösségi élmények, mint egy koncert – amellett, hogy építik a személyiségünket, erősítik a kollektív összetartozás élményét és felöltenek.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a zenehallgatás stimulálja az agyat és befolyásolhatja a mentális folyamatokat – segít a stresszoldásban, és javíthat a hangulatunkon. A ritmus több készség fejlesztésében is meghatározó, az anya éneke például kisgyermekkorban hozzájárul a nyelv megértéséhez és annak későbbi helyes használatához. Az új zenék felfedezése pedig összefügg a nyitottsággal, ami segít a változásokhoz való alkalmazkodásban, valamint hozzájárul a mentális és érzelmi stabilitáshoz.

Hol érdemes új zenéket keresni?

Az elrejtett lemezboltokban való kutakodás korát ma már szinte teljesen leváltották a digitális megoldások. A zenei streamingszolgáltatók (például Spotify, iTunes, Deezer, YouTube Music) rendelkeznek olyan funkcióval, ami az ízlésünk és zenehallgatási szokásaink alapján javasol új előadókat és dalokat, de a legsikeresebb dalok és feltörekvő előadók ma már legtöbbször a közösségi médiában, akár TikTok videókban futnak be elsőként.

Ha útközben hallunk meg egy izgalmas új számot, elég csak előkapni a mobilunkat, és a Shazam vagy a SoundHound zenefelismerő appal rákeresni az előadóra és a dal címére. Sokszor persze a személyes ajánlások a legtalálóbbak. A technológia segítségével a barátaink egy mozdulattal megoszthatják velünk a kedvenc zenéik playlistjét, de érdemes követni a kedvenc előadóink közösségi felületeit is izgalmas kollaborációkért vagy ajánlásokért, és persze az élő koncertek előzenekarai között is felfedezhetünk új kedvenceket.

A digitális lehetőségeket hozza egyensúlyba az élő koncertek varázsával a Yettel Stage platform, amelynek küldetése, hogy három különböző stílus befutott előadóinak támogatásával országos ismertséghez segítse a feltörekvő zenekarokat. Majka a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódó Perrint karolja fel, a Margaret Island a The Pontiac-et, amelynek dalaiban az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik; a Punnany Massif pedig a modern, progresszív, mégis autentikus zenekart, a KACAJt, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal.

Új előadókat felfedezni egy különleges koncerten

A Yettel Stage feltörekvő előadóit bárki meghallgathatja október 8-án Budapesten a Szabadság téren a Yettel Stage 5G Koncerten, ahol Majka és a Margaret Island mellett fellép a KACAJ, Perrin és a The Pontiac. A belépés ingyenes, a koncert pedig a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz.





Ezeket olvastad már?
Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás