A Jóban Rosszban napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény volt, amely egy Budapest környéki fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódott, és témája az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplőknek az élete volt.

A belső felvételek többségét Budapesten, a X. kerületben található stúdióban készítették. A stúdió a Csillagvirág utcában található, innen kapta nevét a sorozat fő helyszíne, a klinika. Kezdetben csak annyit lehetett tudni a sorozatról, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, A klinika örökségéből merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek mit is reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható.

Miután a leghosszabb ideje futó magyar napi sorozat, a Barátok közt 22 év után tavaly nyáron befejeződött, a TV2 is bejelentette, hogy megszűnik saját gyártású napi szériája, a Jóban Rosszban. A sorozat nyári forgatásának befejezésekor ünnepelte a 16. születésnapját.

A nézők azonban továbbra is élvezhetik a Jóban Rosszban részeit a Super TV2-n.

Az ágyban Babicsek Bernát fekszik, aki a 4160. epizódban dr. Váradi Gábor szerepében motorbalesetet szenvedett. A színész-énekes-zenész azóta tragikus körülmények között hunyt el.