RETRO RÁDIÓ

A család elárulta, milyen körülmények között ment el a tévés legenda





Pont ugyanolyan volt az életben dr. Erőss Pál, mint ahogy a képernyőn keresztül megismerhették a nézők.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.25.
emlékezés

Nyolcvanhetedik életévében elhunyt dr. Erőss Pál. Unokája, Magyar Márton a Borsnak mesélt nagypapájáról, aki az életben is ugyanolyan kedves személyiség volt, mint a tévéképernyőn. Vasárnap, csendben ment el a Jogi esetek népszerű szakértője.

„Amikor a nagypapa örökre lehunyta a szemét, kisütött a nap”

A nyolcvanas években kevés népszerűbb tévés személyiség volt dr. Erőss Pálnál. A Jogi esetek című tévéműsorban tizenkét éven át tette érthetővé számunkra a paragrafusokat, ízesen, szellemes hasonlatokkal tarkítva „fordította le” a nézőknek a jogi bikkfanyelvet. Ma is rengetegen emlékeznek rá, halálhírére részvétnyilvánítások özöne lepte el a Facebookot. Öt unokája egyikével emlékeztünk meg a Legfelsőbb Bíróság egykori bírájáról.

Jogi eseteket tálalt a nézőknek (Fotó: Bors)

– Ilyenkor az ember önkéntelenül is próbál szuperlatívuszokban beszélni, de ő tényleg nagyszerű ember volt. Nem titok, hogy az elmúlt időszakban sokat betegeskedett, ettől függetlenül nem vesztette el a családfői, családösszetartói szerepét – mondta Ma­gyar Márton. – Megöregedett. Harminc nap múlva lett volna 87 éves, ami csodálatos kornak számít. Néhány évvel ezelőtt elütötte egy autó, korábban a daganatos betegségét is leküzdötte. Sajnos ebből a szempontból az elmúlt bő évtizede nem telt eseménytelenül, de még sok jó, örömteli dolog történt meg vele, hiszen láthatta az unokáit felnőni, a dédunokáit megszületni. Elfáradt. Nagyon szép és méltó körülmények között ment el. Tegnap egész nap zuhogott az eső, amikor a nagypapa örökre lehunyta a szemét, kisütött a nap... – me­sélte az unoka.

Dr. Erőss Pálnak öt unokája mellett hat dédunokája született, és imádta a nagypapaszerepet.

– A kisfiam a Covid idején ér­kezett, így nem nagyon, vagy csak távolról találkozhatott a család. A nagypapa volt az első olyan felnőtt ember, akinek ha az ölébe ült, nem félt, sőt mo­solygott a gyermekem. Láthatóan mindig nagyon örült, jókedvű volt, ha találkozhatott a család legkisebb generációjával – mondta Marci. Bár sok helyen azt lehetett olvasni, dr. Erőss Pál a Magyar Televíziós műsor után „parkolópályára” került, nem volt szükség a munkájára, unokája kihangsúlyozza, ez korántsem így volt.

– Az utóbbi éveiben is voltak feladatai, és ha úgy érezte, képes rá, meg is csinálta. Talán a balesete után érezte azt, hogy ideje befejezni a munkát. Előtte aktívan dolgozott, hiszen 1990-től a 2010-es év közepéig ügyvédként praktizált.

A Jogi esetek című műsornak köszönhetően a nézők gyakran az utcán is felismerték. Unokája, Márton így emlékszik vissza ezekre a pillanatokra.

– Előfordult, hogy együtt mentünk valahova, és tanúja lehettem, hogy megismerik. Furcsának érezte ezeket a szituációkat, de biztosan jólesett neki, és kedve­sen reagált. Úgy érezte, egyfaj­ta felelősség, hogy az em­­ber mi­képp viselkedik másokkal, ő sosem húzott hasznot az is­mertségéből – jelentette ki az unoka.

 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Korda György 85 évesen újra stúdióba vonult

Korda György 85 évesen újra stúdióba vonult

„Akkora szerelem lett ez az egész, hogy magam sem értem” – megdöbbentő vallomást tett a műtétje után lábadozó Széphalmi Juliska

„Akkora szerelem lett ez az egész, hogy magam sem értem” – megdöbbentő vallomást tett a műtétje után lábadozó Széphalmi Juliska

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás