RETRO RÁDIÓ

Tápai Szabina: Volt, hogy guggolásokat végeztem a babakocsi mellett





Három gyermek édesanyjaként sem hagyja el magát Tápai Szabina. Az egykori kézilabdázó egy bicikliverseny nagykövete lett, ennek kapcsán pedig elárulta lapunknak, hogy miként tartja magát formában.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.05.04.
Tápai Szabina

Tápai Szabina a május 6-án Budapestről rajtoló Giro d’Italia egyik nagykövete. A legendás bicikliverseny népszerűsítése igazán testhezálló feladat az egykori kézilabdázónak, hiszen minden alkalmat megragad, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás és a sport fontosságára és jótékony hatására. A cél persze nem a csúcsteljesítmény, hanem a jó közérzet és az egészségesebb élet.

Egykori élsportolóként Szabina életének a mai napig fontos része a mozgás, ahogy a férjének és a gyermekeiknek is.

– Mostanában legtöbbször babakocsival vagy biciklivel közlekedem, edzésre kevésbé jut idő, de szeretném a közeljövőben ezt is beiktatni újra az életembe. A jóga nagyon kikapcsol, most ez is kicsit háttérbe szorult. Nagyon sokszor volt, hogy a gyerkőcökkel, Benivel, Millával és Bellával is itthon, úgynevezett baba-mama tornákat csináltam. Vagy akár guggolásokat csináltam a babakocsi mellett, amikor altattam a Bellát, szóval próbáltam praktikusan megoldani. Emellett mi egy ilyen dombos részen lakunk, így igazából egy babakocsis kör is tud komoly edzést jelenteni, főleg, ha ezt futva teszi meg az ember. Ritkán jutok el egyedül edzeni, de majd ennek is eljön az ideje – mondta el a Metropolnak a háromgyermekes édesanya.

Egykori élsportolóként és háromgyermekes édesanyaként egyaránt megtisztelő számára, hogy a Giro egyik nagykövete lehet, hiszen minden sporttal kapcsolatos kezdeményezés közel áll a szívéhez.

Annak külön örülök, ha családokat, gyerekeket ösztönözhetek a mozgásra, a sportolásra. Mindig is fontos volt számomra, hogy átadjam a mozgás szeretetét, és ez a mostani alkalom is kitűnő erre, hisz nagykövetként felhívhatom az emberek figyelmét arra, mennyire fontos, hogy mozogjunk, a testünknek éppúgy, mint a lelkünknek. Nem kell komoly sportteljesítményt felmutatni, nem az a lényeg, hanem hogy akár közösen a gyerekekkel, a családdal olykor aktívan töltsük a szabadidőnket. Erre pedig a kerékpározás egy nagyon jó alternatíva. Engem nagyon nagy fegyelemre, alázatra, pontosságra tanított a sport, ezért is nagyon nehéz megszoknom így a civil életben, hogy nem mindenki pontos. Illetve a sport által tanultam meg, hogy milyen egy közösséghez tartozni és tűzön-vízen átmenni a csapattársaimért a győzelem érdekében.

Fotó: DFP

Beni imád bringázni

A Tápai családban vitathatatlanul a legidősebb gyermek, a kilencéves Beni a legnagyobb biciklirajongó, ami nem csoda, hiszen a lányok még kicsik.

– Nagyon-nagyon várom azt az időszakot, amikor már mind az öten el tudunk menni biciklizni, túrázni. Nálunk itt a közelben van egy olyan rész, ahova biciklivel el lehet menni és onnan még meg lehet mászni a dombot. Ez a kis túra tervben van, ha nagyobbak lesznek egy kicsit a lányok.

 





Ezeket olvastad már?
Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás