RETRO RÁDIÓ

Tilos a szelfi és a nappali tiara - máig élő bizarr szabályok az angol királyi családban





Azért a brit uralkodói család tagjainak az élete sem fenékig tejfel. Számos hétköznapi dolog van, amiket te bármikor megtehetsz, ők viszont soha. Lássuk, milyen fura szabályokat kéne szigorúan betartanod, ha te is a királyi család tagja lennél!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.22.
brit királyi család

Sose vedd le a kabátod!

A királyi család tagjainak nyilvánosan tilos kabát nélkül mutatkozniuk. A királyi hagyomány szerint ugyanis, ha az uralkodócsalád egy női tagja levenné a kabátját, az rendkívül közönséges cselekedet lenne. Talán a hölgyek iránti szolidaritásból, de a férfiak is igyekeznek betartani az említett szabályt.

Tilos a szelfi!

Bár a királyi család tagjait arra ösztönzik, hogy minél többet találkozzanak az alattvalókkal, szelfi képekhez pózolni, és így fotózni őket szigorúan tilos. Ennek ellenére fellelhetők fotók az interneten, ahogy a rajongók imádottjaikkal szelfiznek.

Sose előzd meg a királynőt!

A legnagyobb udvariatlanságnak számítana, ha egy nyilvános eseményen bárki akár egy pillanatra is a királynő elé vágna. Ha megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy Fülöp herceg is mindig élete párja mögött lépkedett. Ugyanez a szabály fog majd vonatkozni Károly vagy Vilmos házastársaira is.

Az uralkodó az első a hierarchiában Fotó: yahoo.com

Mindig legyen nálad fekete ruha!

Legalábbis az utazásnál. Meglepő oka van a kínosan betartatott protokollnak: mindig készülj a legrosszabbra! Előfordulhat ugyanis, hogy egy fontos politikusnak vagy a család egy tagjának a váratlan halálhíre utazás közben éri a kékvérű dinasztia tagját. Ilyenkor pedig, bárhol is tartózkodjon éppen, kötelező az alkalomhoz illő, fekete öltözékben megjelennie.

Tilos a rövidnadrág!

Az uralkodócsalád férfi tagjainak 8 éves koruk után nyilvánosan tiltott rövidnadrágban mutatkozniuk. Rendszerint azonban még ennél fiatalabb korukban se nagyon látni őket shortban. Ugyanez a szabály érvényes a hölgyekre is: nyilvános eseményeken ők sem jelenhetnek meg a szokásosnál rövidebb nadrágban.

Ha egyszer király lesz, nem mutatkozhat rövidnadrágban Fotó: dianalegacy.com

Este 6 előtt nincs tiara!

A hölgyek a díszes királyi fejékeket, a tiarákat különleges, hivatalos alkalmakkor szokták csak viselni. Mivel ezek a rendezvények rendszerint az esti órákra esnek, este 6 óra előtt a tiarákat szigorúan tilos magukra ölteniük. Természetesen ugyanez a szabály vonatkozik a koronára is.

Nincs alvás, amíg a királynő ébren van!

A királyi család tagjainak kötelező jelen lenniük egy rendezvényen mindaddig, amíg az uralkodó nyugovóra nem tér. Tehát ha a királynőnek éppen egy késői megbeszélésre támad kedve, az udvar tagjait hiába hívogatja a pihe-puha baldachinos ágy, maradniuk kell, amíg őfelsége visszavonulót nem fúj. Állítólag Diana hercegnő többször is kivívta az udvar haragját, mert egyszerűen képtelen volt elviselni a hosszú és unalmas fogadásokat, és az este folyamán különböző indokokkal kimentette magát, majd aludni tért.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

Itt az újabb szexbotrány: drogos orgiára hívta a hollywoodi színésznőt a királyi család egyik tagja

Itt az újabb szexbotrány: drogos orgiára hívta a hollywoodi színésznőt a királyi család egyik tagja

Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás