RETRO RÁDIÓ

Somossy Barbara: Soha meg sem fordult a fejemben, hogy színésznő legyek





Izgalmas időszakot tudhat maga mögött Somossy Barbara. A Család-barát műsorvezetője egy zongorista történetét mutatja be új filmjében, amit hamarosan a nagyközönség is láthat.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.02.17.
filmrendezés somossy barbara

Ismét filmrendezőként kamatoztatta a tehetségét Somossy Barbara. Az MTVA műsorvezetője múlt ősszel visszaült az iskolapadba, hogy valóra váltsa gyermekkori álmát és filmrendezőnek tanulhasson. Barbara már túl is van az első szemeszteren a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és bár az intenzív vizsgaidőszak mellett nem sok ideje volt pihenni, energikusabb, mint valaha.

Simon Kornél, Somossy Barbara, Koltai Lajos és Tóth Ildikó
Fotó: Schram András

– Kemény hetek vannak mögöttem, viszont annál eseménydúsabbak! Az első félév akadályait sikerrel vettem az egyetemen, a vizsgákon jól teljesítettem, habár ehhez rengeteg tanulásra volt szükség. A fő projektem pedig az utóbbi időben egyértelműen a vizsgafilmem elkészítése volt, ami tervezéssel és forgatással együtt négy hónapot vett igénybe és a szívemet-lelkemet beleadtam – mondta el a Metropolnak Somossy Barbara.

Somossy Barbara a film rendezője és a főszereplő, Simon Kornél
Fotó: Schram András

A mű a Szóló címet viseli, és egy súlyos betegséggel küzdő zongoraművész lelki útjáról szól; a feldolgozásról, az apró örömök megbecsüléséről és a művészet iránti szeretetről. A filmben jeles művészek, Tóth Ildikó és Simon Kornél vállalták a főszerepeket. A stábot Barbara egyetemi csoporttársai alkották, mestere, Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas világhírű operatőr és rendező pedig végigkövette a munkafolyamatot.

Fotó: Schram András

– Fárasztó, mégis boldog időszak van mögöttem. A forgatás egész januárban zajlott, nekem pedig ez időszak alatt minden gondolatom a Szóló körül forgott. Álmomban is a filmmel foglalkoztam, így többször előfordult, hogy hajnali kettő-három órakor írtam meg a stábtagoknak egy-egy új elképzelést. Szerencsére nem néztek őrültnek – mondta mosolyogva Barbi. – Sőt, ők maguk is együtt ötleteltek velem, így igazi műhelymunkának éltem meg a vizsgafilm készítését. A végén pedig, amikor már a vágóasztalon láttam a munkám, a munkánk gyümölcsét, bevallom, elérzékenyültem, pedig addig tartottam magam. Leírhatatlan érzés, hogy megkaptam az élettől csaknem mindent, amire gyerekkorom óta vágytam: értékes, kultúrával foglalkozó műsorokat vezethetek a televízióban, felvettek az egyetemre, filmrendezőnek tanulhatok, ráadásul a mentorom és mesterem nem más, mint Koltai Lajos, aki az egyik legnagyobb élő legenda a filmes világban.

Tóth Ildikó és Simon Kornél a forgatás közben
Fotó: Schram András

Barbara tervei szerint a filmet még idén bemutatják, így a közönség számára sem marad rejtve a műsorvezető tehetsége. Felmerül azonban a kérdés, hogy egy olyan adottságokkal rendelkező fiatal nő, mint ő, soha nem gondolt arra, hogy a kamera másik oldalán, színésznőként próbálna szerencsét?

– Soha meg sem fordult a fejemben, hogy színésznő legyek, még kislánykoromban sem. Azóta, hogy hétévesen láttam a Gladiátort a moziban, arra vágytam, hogy filmeket rendezhessek. Viszont nem véletlen, hogy az életemnek ezen szakasza csak nemrégiben kezdődött el. Úgy érzem, meg kellett érnem a feladatra, hogy igazán értékelni tudjam a lehetőséget – fogalmazott a műsorvezető, akivel a Család-barát magazin műsorvezetőjeként rendszeresen találkozhatnak a tévénézők a Dunán.

Somossy Barbara komoly témájú filmet rendezett
Fotó: Schram András

 





Ezeket olvastad már?
Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás