A Metropol is beszámolt róla korábban, hogy a Gucci család egy nyilatkozatban fejezte ki dühét Ridley Scott filmjével kapcsolatban.

„Bár azt állították, hogy a film a család igaz történetét akarja elmesélni, gyorsan kiderült számunkra, hogy mennyire pontatlan a narratívája. A film készítésekor nem vették a fáradságot, hogy konzultáljanak az igazi örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit és családját gengsztereknek, tudatlanoknak és érzéketlennek mutatták volna be” – írták a nyilatkozatukban.

„Ez rendkívül fájdalmas és sérti az örökséget, amelyre felépült a márka” – tették hozzá elég durva hangnemben.

Ridley Scott válasza

Természetesen nem kellett sokat várni a film rendezőjének, Ridley Scottnak sem a válaszára. Ridley a Total Filmnek adott egy interjút, amiben megvédte a saját filmjét a Gucci család állításaival szemben – írta meg a BuzzFeed.

„Elképesztően sértő, hogy azt állítják, hogy Al Pacino fizikailag nem jól prezentálja a Aldo Guccit. Ráadásul őszintén, hogyan lehetnének jobban prezentálva mint Al Pacino által? Ki kérem magamnak! Megkaptátok a világ talán legjobb színészeit szóval k**va szerencsésnek kéne éreznetek magatokat!” – reagált a család nyilatkozatára Scott, aki ezek mellett még Jared Leto alakítását, mint Paolo Gucci is megvédte.

„Nincs sok információ Paoloról, de vannak képek róla, és pontosan így néz ki. Megtaláltuk a képeket, és Jared Leto pontosan azt csinálta, amit kellett, és úgy öltözött, ahogyan Paolo öltözött.”