RETRO RÁDIÓ

Richter Kevin: Azt választottuk, hogy a cirkuszban éljük le az életünket





Bár a Fővárosi Nagycirkuszban a hatályos jogszabályok miatt nincsenek közönség előtt tartott előadások, ennek ellenére a porondon minden nap fegyelmezett próbák zajlanak, hiszen nemsokára online premierje lesz a Dinasztiák című műsornak, amelyben a hazai cirkuszvilág családi csillagai lépnek fel.



Megosztás
Szerző: Urmai Gabriella
Létrehozva: 2021.02.02.
Fővárosi Nagycirkusz

A manézsban most nyoma sincs a csillogásnak: biztosító kötelek, ugródeszka, dobbantók, és tornamatracok uralják a teret. A látszólag könnyedén egymás vállára, nyakára ugráló akrobatákat egy határozott hang irányítja: Richter Kevin vezeti a próbát. Legalább három nyelven instruálja 11 tagú csapatát – később kiderül, öt nyelven beszél –, miközben egy vagány, hosszú hajú tini figyeli bátyja minden mozdulatát, és ugrik azonnal, ha segíteni kell.

Angelina és Kevin - Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Napközben farmeres lány, esténként tündöklő csillag

Richter Angelina 15 éves. A produkciókban gyönyörű hercegnő, a hétköznapokban viszont egy visszafogott, farmeres mai lány, aki Netflixet néz és alig várja, hogy vége legyen a korlátozásoknak, és újra találkozhasson a barátnőivel.

- Bár egészen kicsi korom óta magántanuló vagyok, de most ez az online oktatás azért elszakított a civil barátaimtól is – mondta mosolyogva Angelina, aki a budapesti Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola kilencedikese. A Metropolnak azt is elmesélte, hogy amikor nem próbál, vagy nem a lovakkal foglalkozik, akkor szívesen nézi kedvenc sorozatát, ami a balettról szól.

Mint minden Richter, ő is otthonosan mozog a cirkusz világában. Egyévesen kis hercegnőként integetett a pónifogaton, amit már akkor is Kevin hajtott. A testvérek sorsa ugyanis a munkában is összefonódott, első bravúrjuk az volt, amikor a porondon körbefutó ló hátán Kevin állva tartotta Angelinát, ma pedig az akrobata számban is együtt lépnek fel. - Velem Kevin szigorúbb, mint a többiekkel, de ezt nem bánom – árulta el, és gyorsan hozzá tette, hogy amúgy ők nagyon jó testvérek.

Az akrobata bekalkulálja a sérülést

- Számunkra természetes, hogy a család együtt lép fel, és ez nagyon jó érzés – mondta Kevin, aki úgy érzi, ő egyáltalán nem túl szigorú a húgával. - Természetesen Angelinának is van beleszólása műsor felépítésébe, gyakran jön hozzám a saját ötleteivel, elmondja, hogy mit szeretne megtanulni és aztán közösen kitaláljuk.

Az akrobata élettel együtt járnak a sérülések. Kevin és Angelina szülei – akik maguk is ismert cirkuszművészek – soha nem estek kétségbe, ha valamelyik gyerek lesérült. - A húgomnak eddig volt két boka- és egy csuklótörése. Amikor a műsorban tört el a csuklója, akkor én nagyon ideges voltam, de ő elég jól kezelte a helyzetet – mesélte a nagytesó, akinek fél szeme beszélgetés közben is a háttérben gyakorló artistáin van.

A legendás posta szám - Fotó: Urbán Ádám

Vezetőnek született

Közben kiderült, hogy ottjártunkkor éppen Kevin 20. születésnapjának az előestéje volt. Azt mondta, az a nap sem lesz más mint a többi: reggel edzés, délután próba, este pedig egy kis ünneplés a barátokkal. Amellett, hogy szigorú főnök, kiveszi a részét mindenben, legyen szó sátorépítésről vagy az állatok gondozásáról. Tulajdonképpen azt nem is szívesen adja át senkinek.

- Ugyan beleszülettünk a cirkusz világába, de soha nem volt semmiféle kényszer a szüleink részéről. Mi magunk választottuk azt, hogy az egész életünket a porondon éljük le.

Ez olyannyira igaz, hogy gyakorlatilag mindketten a cirkuszba mentek haza születésük után a kórházból, és szinte nincs egyetlen olyan rokonuk sem, aki ne a porondon dolgozna. Mint mondják, nem tudják elképzelni, hogy civil foglalkozásuk legyen, pedig Angelina nagyon szereti a történelmet, és Kevin is megállná a helyét bármilyen cég vezető pozíciójában.

Kevin és 11 tagú akrobata csapata - Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

A Richterek Nevük talán az egyik legismertebb a nemzetközi cirkuszi világban. 1821-ből származik az első feljegyzés a berlini Brandenburgi kapunál felállított Richter cirkuszról. A família cirkuszi generációs hagyományt teremtett és valamennyi tagja szakmai tekintélyt vívott ki világsikereivel.

 

Testvérek a manézsban

A Richter Flórián Cirkusz 2017-es műsorában Richter Kevin az akrobatikus számok mellett tevékkel és zebrákkal mutatott be állatszámot. 2018-ban az ő magyar lovas posta produkciója nyitotta meg a Budapesti Cirkuszfesztivált: ebben két lábbal két lovon áll, a porondra egyesével befutó lovak a két lába között futnak el, ő pedig elkapja a vezetőszárat. Guiness rekordként 20 lóval mutatja be a számot. Saját, 11 fős akrobata csapata van, amelyben általa válogatott, nemzetközi tornászokkal dolgozik. A csoport tagja húga, a 15 éves Angelina is, aki jelenleg a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola kilencedikes diákja. Angelina eleinte nagymamája és édesanyja nyomdokaiba lépve lábzsonglőrözést tanult, majd elefántháton mutatott be fekve egy henger számot, a 2017-es turnéban pedig kínai kendőt forgatott. 2018-ban lovasakrobatikával áll porondra. Legközelebb a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című előadásában szerepelnek.

 





Ezeket olvastad már?
Tóth Vera őszintén vallott a kis Hannarózáról: Ő megmondja a frankót, azt is, amikor le kell fogyjak - videó

Tóth Vera őszintén vallott a kis Hannarózáról: Ő megmondja a frankót, azt is, amikor le kell fogyjak - videó

Jennifer Lopez szétalázta fél Hollywoodot, hatalmas a botrány

Jennifer Lopez szétalázta fél Hollywoodot, hatalmas a botrány

Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás