RETRO RÁDIÓ

Révész Sándor a világtól elzárva él agyvérzését követően





Judit asszony lélekjelenlétének köszönhető, hogy Révész Sándor időben orvosi ellátásban részesült, miután hétfőn sztrókot kapott. A legendás rockénekest jelenleg is kórházban kezelik, elzárták a külvilágtól, csak a felesége látogatja. A barátai és a pályatársai egyemberként imádkoznak a teljes felépüléséért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.18.
kórház

Szerda délután érkezett a riasztó hír, miszerint Révész Sándor, a Generál és a Piramis együttes énekese sztrókot kapott, hétfőn kórházba került. A rockzenész maga jelentkezett a Facebookon, a kórházi ágyon fekve mesélte el a történteket, igaz, a pontos körülményeket nem említette – írja a Bors.

Nem sérült a beszédközpontja

Azt még mindig homály fedi, hogy pontosan hol és mikor történt a baj. Annyi azonban kiderült, hogy Révész agyának jobb oldalát érintette a baj, a beszédközpont nem sérült, az orvosok szerint minden esély megvan Révész felépülésére. A művésztársakat, köztük a rocksztár egykori szerelmét, Zalatnay Saroltát ennek ellenére mélységes aggodalommal töltötte el a hír, Cini imára szólította fel a rajongókat.

„A neje szerencsére időben észrevette”

A Bors csütörtökön telefonon kereste meg az énekesnőt, aki elárulta, Révész Sándor feleségének, Judit asszonynak a lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy a legendás énekes most a körülményekhez képest jó állapotban legyen, és ne következzen be a lehető legrosszabb.

„A nejével beszéltem, ő maga hívott fel, ami nagyon jólesett. Azt mondta, csütörtökön újra meglátogatja Sándort a kórházban és átadja neki, hogy mi mind imádkozunk érte, szeretjük, és nagyon sokat gondolunk rá. Egy sztróknál soha nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A neje szerencsére időben észrevette, hogy baj van. Ez mentette meg Sándort attól, hogy a sztrók ellenére sem sérült a beszédközpontja, valamint a végtagjai is mozognak. Így is sokat kínlódott, ennyit mondott nekem a felesége” – árulta el a Borsnak Zalatnay.

A Piramis énekese videóüzenetben kérte rajongóit, hogy szorítsanak érte. Fotó: Bors

Két emberrel tartja a kapcsolatot

A Bors csütörtökön újabb fejleményeket tudott meg a 68 éves zenész állapotával kapcsolatban. Révész Sándor lapunk értesülései szerint a világtól teljesen elzártan lábadozik. Sem telefonja nincs, sem internetet nem néz.

„Most mindennél fontosabb, hogy a felépülésre koncentráljon, a hírek csak felvinnék a vérnyomását, amire most legkevésbé sincs szüksége” – árulta el a lapnak a művész egyik közeli ismerőse. „Két emberrel tartja mindössze a kapcsolatot, a feleségével és a menedzserével, velük viszont mindennap beszélnek, így Sándor már azt is tudja, hogy az egész ország aggódik érte és drukkol neki. Ez egyébként nagyon jólesett neki, hogy tudja, hogy szeretik” – mondta az aggódó barát.

Az orvosok szerint minden esély megvan a rockzenész felépülésére Fotó: Bors

Az orvos lesújtó eredményeket mond

A sztrók esetében életbevágó, hogy milyen gyorsan állítják fel a diagnózist az orvosok, és a beteg milyen gyorsan kap ellátást. Dr. Bense Tamás háziorvost arról kérdeztük, hogy milyen veszélyekkel járhat a késlekedés.

„Nemrég voltam egy továbbképzésen, ahol friss adatokat közöltek a hazai esetekről” – mondta az orvos. „Rossz hír, hogy évente egy nagyvárosnyi ember lesz érintett az országban, ez körülbelül 50 ezer embert érint” – magyarázta Bense doktor, majd így folytatta: „Kulcsfontosságú, hogy a problémát észlelve a beteg legfeljebb három órán belül, de inkább korábban szakszerű orvosi ellátást kapjon. Ezen múlhat az élete.”

Az orvos szerint agyvérzés esetén fontos a gyors, szakszerű ellátás. Fotó: Bors

Révész a világtól elzárva él

Az énekes évtizedek óta visszavonultan él a vidéki házában, nincs mobiltelefonja és harminc éve tévét sem látott. A mértékletesség híve, vegetáriánus és természetimádó. Egyik korábbi interjújában így beszélt a mindennapjairól:

„Naponta 25-30 kilométert gyalogolok. Gyönyörködöm a természetben, imádkozom, beszélgetek a Teremtővel.”

Révész számára fontos a természet. Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás