RETRO RÁDIÓ

Megmenekült Tóth Veráék vállalkozása a Sberbank bezuhanása után





A bank bukása után Tóth Vera és kedvese is nehéz helyzetbe került, heteken át nem volt biztos, hogy folytatni tudják közös vállalkozásukat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.28.
anyagi bizonytalanság

Banktól bankig szaladgáltak

Az orosz–ukrán háború hozadékaként február végén egyik napról a másikra zárolták több ezer sberbankos ügyfél számláját. Köztük Tóth Vera és Pauli Zoltán közös számláit is, ami igencsak nehéz helyzetbe sodorta az évek óta a vállalkozásukon dolgozó páros tagjait, hiszen a napi kiadásaik mellett gondoskodniuk kellett a termelőik, a kivitelezőik, a beszállítóik, a partnereik és a munkatársaik kifizetéséről, nem beszélve a vállalkozásukat érintő közüzemi díjakról. A híres páros teljesen lenullázva találta magát, a megoldásra pedig – a bank biztosítója kártalanít minden ügyfelet 100 ezer euró összegig – várni kellett.

„Még a fizetési határidők lejárta előtt megkaptuk a kártalanítást, így át tudtuk utalni a pénzeket” – Fotó: Bors

Sajnos a szemmel jól látható összeg nekünk is bennragadt, ami komoly problémákat eredményezhet. Mi felelősséggel tartozunk az alkalmazottainkért, ezáltal a családjaikért is, akiknek fizetést kellene adni. Most egyetlen dolgot tehetünk, hogy mindenkitől türelmet kérünk” – mondta korábban a Borsnak Pauli Zoltán, aki szentül bízott benne, hogy nem kell majd kölcsönkérniük vagy hozzányúlniuk a megtakarításukhoz ahhoz, hogy túllendüljenek ezen a nehézségen.

Pauli Zoltánt a napokban újra kerestük, hogy arról érdeklődjünk, sikerült-e kikecmeregniük, és ha igen, hogyan az átmeneti pénzzavarból?

A Sberbank bedőlése sok embert sodort a tönk szélére – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Nehéz napok vannak mögöttünk, de végre jó hírekkel szolgálhatok, végre megkaptuk a pénzünket” – mondta a Borsnak a gasztronómiai szakember.

Minden partnerünk türelmes volt, mi szaladgáltunk banktól bankig, mire sikerült több helyen is számlát nyitnunk, és még a fizetési határidők lejárta előtt megkaptuk a kártalanítást, így át tudtuk utalni a pénzeket, ezáltal nem volt és nem is maradtak adósságaink. Megnyugtató érzés, most visszagondolva azért voltak pánik­közeli élményeink – magyarázta a séf, majd hozzátette: Nekünk szerencsénk volt, nem érte el a vagyonunk a kártérítés maximális értékét, így minden forintunk megmaradt, megmenekült a vállalkozásunk.”





Ezeket olvastad már?
„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás